Κλιμακωτός ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Λύση με τρεις διαφορετικούς συντελεστές “έβλεπε” αρχικά το Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση αφού , παρά τις προσπάθειες, δεν βρίσκει ισοδύναμα ώστε να μην επιβληθεί ο ΦΠΑ σε φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία.

Για το συγκεκριμένο θέμα συνεδρίασε το πρωί της Τρίτης από κοινού το κυβερνητικό συμβούλιο κοινωνικής πολιτικής και κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής και εν τέλει αποφασίστηκε να μην αποσυρθεί το μέτρο, και να γίνει η αλλαγή του ΦΠΑ με συντελεστή 23% για την ιδιωτική εκπαίδευση , όπως τόνισε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Οι τρεις συντελεστές

1. Επιβολή φόρου 13% στα δημοτικά, τα γυμνάσια και στα λύκεια.
3. Συντελεστής 6% για τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, ξένων γλωσσών
2. Πλήρη απαλλαγή από τον ΦΠΑ για παιδικούς σταθμούς, προνήπια και νήπια
Η αλλαγή του ΦΠΑ με συντελεστή 23% για την ιδιωτική εκπαίδευση

Στη σύσκεψη, υπό την προεδρία του κ. Τσίπρα, ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Νωρίτερα, ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, αναφέρθηκε στον ΦΠΑ στην εκπαίδευση τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για αυτό το μέτρο και δεν μπορεί να το καταργήσει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα