Κομπλέ στο κέντρο, γυμνή στις άλλες θέσεις!

 

Δεν είναι καθόλου εύκολο να χτίσεις μία ομάδα από το μηδέν κι αυτό φαίνεται να το εμπεδώνουν σιγά-σιγά άπαντες στην ΑΕΚ, αφού μέχρι πρότινος υπήρχε η πεποίθηση ότι η ομάδα διαθέτει έναν έτοιμο κορμό, αλλά τελικά δείχνει να επικρατεί η λογική της ενίσχυσης σε όλες μα όλες τις θέσεις.

Στην πραγματικότητα, αν κάποιος έπρεπε να βάλει στοίχημα για το ποιος θα παραταχθεί στην πρεμιέρα της ΑΕΚ στη Super League από τους υπάρχοντες παίκτες, δεν θα μπορούσε να ποντάρει σε περισσότερους από τρεις, με τον έναν να φαντάζει σίγουρος απλά επειδή στη θέση του δεν υπάρχει άλλος ετοιμοπόλεμος (μιλάμε για τον Γκάλο που με τον Μπακάκη τραυματία, λογίζεται ως βασικός για το δεξί άκρο της άμυνας).

Οι άλλοι δύο είναι οι καινούριοι. Αυτός που ήρθε το περασμένο χειμώνα, ο Γιόχανσον, κι αυτός που ήρθε αυτή την εβδομάδα, ο Αντρέ Σιμόες. Κατά τα άλλα… υπομονή να έχουν οι φίλοι της Ένωσης, γιατί το καλοκαίρι προμηνύεται μακρύ.

Πέραν, λοιπόν, των δύο αμυντικών χαφ και του δεξιού οπισθοφύλακα, το «χάος». Η ΑΕΚ ναι μεν έχει πάμπολλες λύσεις με τις οποίες θα στελεχώσει το ρόστερ, αλλά όχι τους λεγόμενους βασικούς. Διαθέτει σίγουρα ποδοσφαιριστές που μπορούν να ανεβάσουν τον ανταγωνισμό (Αραβίδης, Πλατέλλας, Μπαρμπόσα, Σοϊλέδης, Κολοβέτσιος), αλλά όχι εκείνους που θα έβαζε κανείς το χέρι του στη φωτιά ότι θα βγάλουν τη σεζόν ως βασικοί. Εκτός, βέβαια, αν ο Αραβίδης βρίσκει πάλι δίχτυα με την ίδια ευκολία, ή αν για παράδειγμα οι Σοϊλεδης, Μπαρμπόσα φτάσουν στα κορυφαία επίπεδά τους.

Όπως και να έχει, ο προγραμματισμός δεν αλλάζει. Η ΑΕΚ ψάχνει οκτώ παίκτες ενδεκάδας και τους θέλει το γρηγορότερο. Μιλάμε για τον τερματοφύλακα (φαβορί ο Μούλντερ της Φέγενορντ), το δεξί μπακ , το σέντερ μπακ, τα δύο εξτρέμ, το δεκάρι και τους δύο επιθετικούς. Επιπλέον ψάχνει και ένα αριστερό μπακ, αλλά δεν αποτελεί προτεραιότητα και όπως φαίνεται ο Μιλοβάνοβιτς έχει εντολή να ανιχνεύσει ποδοσφαιριστή που να μπορεί να καλύπτει και το αριστερό άκρο της άμυνας, και το κέντρο της (ο Φιγκερόα καλύπτει αυτές τις απαιτήσεις).

Όσον αφορά στα χρήματα που είναι να δαπανηθούν, τα πράγματα είναι απλά. Στις θέσεις της άμυνας η ΑΕΚ δεν κυνηγά κάποιο βαρύ συμβόλαιο, ούτε να κάνει κάποια μεγάλη αγορά! Ψάχνει για «λαχεία» με την πεποίθηση ότι Γκάλο και Σοϊλέδης είναι σε κάθε περίπτωση ικανοί να βγάλουν τη σεζόν ως βασικοί (σε ομάδα που δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις) και ότι Μπακάκης (όταν γίνει καλά) και Πεταυράκης δεν είναι σε καμία περίπτωση εκτός πλάνων. Ο δε νεανικός πλουραλισμός στο κέντρο της άμυνας (Λαμπρόπουλος, Σαρρής, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος) επιτρέπει στην ΑΕΚ να κυνηγά κυρίως έναν έμπειρο αμυντικό (για τα μεγάλα παιχνίδια και για να διδάξει τους νέους) κι ας είναι και λίγο μεγαλύτερος σε ηλικία (άρα και πιο φτηνός).

Από τη μεσαία γραμμή και μπροστά, όμως, η ΑΕΚ έχει δυσκολότερη αποστολή. Στις θέσεις των δύο εξτρέμ αναζητά παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά και που θα μετατρέψουν τους Πλατέλλα και Μπαρμπόσα αν όχι αναπληρωματικούς, σίγουρα σε παίκτες που θα πρέπει να πασχίζουν για να βρίσκουν θέση στην ενδεκάδα. Τα πολλά λεφτά, πάντως, αναμένεται να πέσουν στο «δεκάρι» και στον έναν από τους δύο επιθετικούς.

Για το επιτελικό χαφ η ΠΑΕ δεν θα διστάσει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη με ξεκάθαρη διάθεση να έρθει στην ομάδα παίκτης που θα μπορεί να κάνει τη δουλειά του Μάνταλου, σε περίπτωση που ο Πέτρος δεν επιστρέψει στο 100% των δυνατοτήτων του. Όσον αφορά στους επιθετικούς, το ότι η ΑΕΚ θέλει τον Ορλάντο Σα είναι δείγμα του ότι σκοπεύει να δαπανήσει ένα κάποιο ποσό για να φέρει έναν δοκιμασμένο επιθετικό, ενώ ενδιαφέρον θα έχει η δεύτερη επιλογή της ομάδας για τη συγκεκριμένη θέση, στην οποία υπάρχουν Αραβίδης, Μπρέσεβιτς, Ντ’ Ακόλ και Κρισάντους, αλλά ο καθένας για δικούς του λόγους δεν είναι φαβορί για τη φανέλα του βασικού στη Super League.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα