Κοντονής: «Βρείτε τα μόνοι σας»

Μπέρδεμα, μεγάλο μπέρδεμα. Η FIBA προσπαθεί να διοργανώσει μία ελκυστική ευρωπαϊκή διοργάνωση, αλλά δυσκολεύεται αφάνταστα, αφού η Euroleague όχι μόνο εξασφάλισε παχυλά «κλειστά» συμβόλαια με τις πρωτοκλασάτες ευρωπαϊκές ομάδες, αλλά καταφέρνει και προσελκύει καλές ομάδες και στη δεύτερη διοργάνωσή της, το Eurocup.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η FIBA να μην μπορεί να μαζέψει απαραίτητο αριθμό ομάδων, με αποτέλεσμα ο Γιώργος Βασιλακόπουλος να δείχνει εκτεθειμένος, αφού είχε τάξει τη συμμετοχή της ΑΕΚ, η διοίκηση της οποίας, όμως, επέλεξε το Eurocup. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ απευθύνθηκε στον Σταύρο Κοντονή προκειμένου ο υφυπουργός Αθλητισμού να βάλει τα μέσα και να… αλλάξει μυαλά στον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκη Αγγελόπουλο, ωστόσο μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της «Βασίλισσας» , ο Κοντονής αποφάσισε να μην επέμβει.

Αυτό σημαίνει πως η ΕΟΚ πρέπει από μόνη της να αποβάλλει την ΑΕΚ από το πρωτάθλημα αν θέλει να πιέσει την ομάδα, κάτι που δεν είναι και τόσο εύκολο, διότι με αυτόν τον τρόπο και θα υποβαθμίσει το πρωτάθλημά της (με το μέσο όρο των εισιτηρίων να αυξάνει κατακόρυφα την τελευταία διετία) και θα δημιουργήσει τεράστιες αντιδράσεις στον κόσμο της Ένωσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα