Κόπηκαν οι δίαυλοι επικοινωνίας

Η προσχώρηση του Κώστα Μπαργιώτα στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, αν και ήταν εδώ και καιρό αναμενόμενη, έχει εκνευρίσει τους πάντες στο Ποτάμι και το σημαντικότερο έχει διακόψει κάθε δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ της Σεβαστουπόλεως και της Χαριλάου Τρικούπη.

Και δεν ήταν μόνο η σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε η Σεβαστουπόλεως με την οποία επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της κ. Γεννηματά και του κ. Μπαργιώτα, αλλά το σήριαλ συνεχίστηκε και από του βήματος της Βουλής.

Εκεί ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος καλωσόρισε τον Κώστα Μπαργιώτα. Αμέσως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης πήρε το λόγο κι απάντησε κάνοντας λόγο για πολιτική ηθική.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σπύρος Δανέλλης: «Στον συνάδελφο και… σύντροφο κ. Λοβέρδο. Είμαι από εκείνους που πιστεύουν απολύτως στην αναγκαιότητα συνεννόησης και ενότητας του χώρου του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς.

Αυτή όμως δεν χτίζεται με ενθάρρυνση μετακινήσεων και μεταγραφών βουλευτών, που εκλέγονται με λαϊκή εντολή προς το κόμμα, με το οποίο εκτίθενται.
Προφανώς, είναι θέμα συνείδησης και μόνο, του κάθε βουλευτή η σχέση του με το κόμμα του, και δικαίωμά του η ανεξαρτητοποίηση, αν νομίζει ότι το κόμμα του δεν τον εκφράζει πλέον.
Όμως η μεταφορά βουλευτικής έδρας, από ένα κόμμα σε άλλο, θέτει ζητήματα πολιτικής ηθικής, και βέβαια κάθε άλλο παρά βοηθά στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ μας.
Το παραπάνω σχόλιο δεν θα το έκανα, αν δεν είχε προηγηθεί η σχετική αναφορά του κ. Λοβέρδου».

Όπως, λοιπόν, γίνεται αντιληπτό ενδεχόμενη συνεννόηση μεταξύ των δύο κομμάτων θα πρέπει προς το παρών απίθανη. Όσο για πιθανή συμπόρευση μάλλον πρέπει να βρίσκεται στα όρια της επιστημονικής φαντασίας, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα.

Στο Ασκληπιείο

Στο μεταξύ χθες αντιπροσωπεία του Ποταμιού με επικεφαλής τον Γραμματέα κοινοβουλευτικού έργου και βουλευτή Αττικής Γιώργο Μαυρωτά πραγματοποίησε επίσκεψη στο «Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας».

Τον βουλευτή συνόδευσαν ο περιφερειακός συντονιστής Μενέλαος Κόκκαλης, ο τοπικός εκπρόσωπος στην ΜΕ.ΣΥ.Α Δημήτρης Αυγουστάτος και οι γραμματείς της τοπικής οργάνωσης Άρης Δημητρίου και Ηλίας Αθανασόπουλος.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Θεόδωρος Ρούπας και η αναπληρώτρια διευθύντρια Ρουμπίνη Τσαμασίρου σε μια εξ αρχής φιλόξενη ατμόσφαιρα αντάλλαξαν απόψεις με την αντιπροσωπεία και με προθυμία απάντησαν στα ερωτήματα που αφορούσαν στη δομή και λειτουργία του νοσοκομείου.

Από τον διάλογο η αντιπροσωπεία, εκτός από τα πολλά θετικά στοιχεία, συγκράτησε και κατέγραψε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο και που είναι κυρίως θέματα εξοπλισμού, προσωπικού και το σημαντικότερο ίσως όλων, το κτιριακό. Έχει αρκετά παλαιά κτίρια, διάσπαρτα στη συνολική έκταση. Το κτιριακό πρόβλημα γίνονται προσπάθειες μέσω δωρεών να λυθεί με ανακαινίσεις κι ενισχύσεις ολόκληρων μονάδων και πτερύγων. Οι ήδη ανακαινισμένες μονάδες είναι όντως εντυπωσιακές, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Ακολούθησε ξενάγηση της αντιπροσωπείας στην καινούργια πτέρυγα τεχνητού νεφρού καθώς και στην ανακαινισμένη καρδιολογική κλινική όπου διαπιστώθηκε η εύρυθμη λειτουργία και ο επαγγελματισμός του προσωπικού.

Σε ένα περιβάλλον οικονομικού μαρασμού και μεγάλης στροφής προς στη δημόσια περίθαλψη, το Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, που καλύπτει μια ευρύτατη περιοχή με εποχιακή πληθυσμιακή διακύμανση, ανταποκρίνεται πολύ ικανοποιητικά χάρη στη στοχευμένη προσπάθεια διοίκησης, εργαζομένων αλλά και της γενναιόδωρης προσφοράς των δωρητών.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα