Λευκαρίτης: «Σε σοβαρές υποθέσεις, η UEFA τιμωρεί αυτεπάγγελτα»

Το δεξί χέρι του Μισέλ Πλατινί σε θέματα που άπτονται του ελληνικού και κυπριακού ποδοσφαίρου δεν θα μπορούσε να είναι άλλος πέραν του Μάριου Λευκαρίτη. Ο Κύπριος παράγοντας, εκ των αντιπροέδρων της UEFA, μίλησε στο ραδιόφωνο του Metropolis 95,5 και προσπάθησε να εξηγήσει όλα τα ενδεχόμενα τιμωριών που μπορούν να προκύψουν μετά τα κατηγορητήρια που αποδόθηκαν σε Έλληνες που εμπλέκονται με το ποδόσφαιρο:

«Εφόσον μια ομάδα βρεθεί ένοχη για αδικήματα τέτοιας φύσεως έστω και αν συνέβησαν πιο παλιά, η UEFA μπορεί να επέμβει και ανάλογα με το κατηγορητήριο να πράξει. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι φετινό το αδίκημα για να τιμωρηθεί. Το είδαμε και παλιότερα με την Φενερμπαχτσέ και την Μπεσίκτας. Επίσης και η Μέταλιστ είναι ένα καλό παράδειγμα και μιλάμε πάντα για αδικήματα που έγιναν στο εσωτερικό, δεν είναι απαραίτητο να έγιναν σε διεθνές επίπεδο»

Στην αναφορά του αυτή ο Μάριος Λευκαρίτης μίλησε για το αν μία ομάδα βρεθεί ένοχη και όχι για το αν απλά κατηγορείται. Σε αυτή την περίπτωση ξεκαθάρισε: «Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι κατ’ αρχήν πρέπει να είναι κάποιος ένοχος για να τιμωρηθεί. Η κατηγορία μπορεί να υπάρχει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το πρόσωπο είναι και ένοχο. Είσαι αθώος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου!», κάτι που δείχνει ότι η UEFA δεν πρόκειται να προβεί σε μονομερή ενέργεια, αν πρώτα δεν συναινέσει σε τιμωρίες η ΕΠΟ!»

Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι η UEFA είχε τιμωρήσει αρχικά με μία σεζόν την Φενερμπαχτσέ, αλλά με τη σύμφωνη γνώμη της τουρκικής ομοσπονδίας και μετά την καταδίκη του προέδρου της Φενέρ, τιμώρησε την ομάδα εκ νέου, αυτή τη φορά χωρίς να απαιτείται έγκριση, καθώς υπήρχε απόφαση δικαστηρίου!

Ο Μάριος Λευκαρίτης, πάντως, άφησε και ένα ανοιχτό παράθυρο, λέγοντας πως αν η UEFA κρίνει την υπόθεση αρκετά σοβαρή, τότε μπορεί να προβεί σε προληπτική-μονομερής τιμωρία, όπως ορίζει ο Κώδικας Ηθικής της: «Είναι και αυτός ένας τρόπος, το να κινηθεί και αυτεπάγγελτα η UEFA, ιδιαίτερα σε τέτοια σοβαρά αδικήματα. Στην περίπτωση της Μέταλιστ, η ομοσπονδία της Ουκρανίας υπερασπίστηκε την Μέταλιστ. Η προηγούμενη διοίκηση ήταν υπέρ της τιμωρίας, όμως, άλλαξε η διοίκηση και προσπάθησε να ασκήσει όλη την επιρροή της για να μην τιμωρηθεί η Μέταλιστ, ωστόσο η UEFA την απέβαλλε!»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα