«Λύσεις χωρίς νέα μέτρα»

Κατηγορήματος εμφανίστηκε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μετά την συνάντηση Βενιζέλου – Σαμαρά. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ με δήλωση του ξεκαθάρισε πως «Βούληση της Κυβέρνησης είναι να τελειώσουν όσο πιο σύντομα γίνεται οι διαπραγματεύσεις και να υπάρξει ηρεμία, ώστε να ξαναβρεί η χώρα τον ρυθμό της σε κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.

Η δέσμευση της Κυβέρνησης και του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για όχι νέα μέτρα παραμένει σταθερή.

Σε ό,τι αφορά τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων ισχύουν όσα έχει πει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και η απόφαση του διευρυμένου ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ για εσωτερική δικαιοσύνη στον ΕΝΦΑ».

Θυμίζεται πως το ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει σχετικά με τον φόρο ακινήτων,

«Η αναμόρφωση πρέπει να γίνει με τρόπο ώστε μέσα στο πλαίσιο του δημοσιονομικού στόχου, να υπάρχει δικαιότερη κατανομή των βαρών και να φορολογείται συνολικά η ακίνητη περιουσία.

Παράλληλα θα πρέπει να προβλεφθούν απαλλαγές για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως επίσης και χαμηλοί συντελεστές για παραγωγικές εγκαταστάσεις του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης. Επίσης να αντιμετωπιστούν διαφορετικά τα ακίνητα που δεν μπορούν να αξιοποιηθούν λόγω χωροταξικών, αρχαιολογικών και πολεοδομικών περιορισμών.

Ακόμη, η Κ.Ο. σε συνεργασία με τους αρμόδιους τομείς θα συγκροτήσει ομάδες εργασίας για τη διατύπωση μιας προοδευτικής φορολογικής πρότασης».

Λίγο νωρίτερα, η Χαριλάου Τρικούπη σήκωσε το γάντι που είχε ρίξει ο Θ. Δρίτσας αναφορικά με το θέμα των υποβρυχίων διερωτομένη «γιατί αργεί ο ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει την πρόταση του για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα ναυπηγεία και τα υποβρύχια; Περιμένουμε τον κ. Τσίπρα στη Βουλή προκειμένου να εξηγήσει  ποια συμφέροντα  εξυπηρετούν οι κινήσεις του».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε γραπτή του δήλωση σχολιάζοντας δήλωση του Αντώνη Σαμαρά ότι «Για τα υποβρύχια έγινε προανακριτική και εξεταστική το 2011 και δεν του βρήκαν τίποτα» σημείωσε πως «Θυμίζουμε στον κ. Σαμαρά ότι για τα υποβρύχια με συμπαιγνία ΠΑΣΟΚ – ΝΔ προανακριτική έγινε μόνο για τον Τσοχατζόπουλο κατά παράβαση της εισαγγελικής παραγγελίας. Εξεταστική δεν έγινε ποτέ. Με αρχιτέκτονα τότε τον κ. Βενιζέλο τροποποιήθηκε το άρθρο 31Β του Κανονισμού της Βουλής και η Ειδική Διαρκής Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων ανέλαβε αρμοδιότητες «συλλογής πληροφοριών και εγγράφων, όπως και κλήσης και εξέτασης προσώπων» και εξέτασε δεσμευτικά μόνο την περίοδο κατά την οποία διαδοχικά Υπουργοί Εθνικής Άμυνας ήταν οι κκ. Γ. Παπαντωνίου, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος και Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εξαιρώντας παρά την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο την περίοδο Τσοχατζόπουλου, όσο και την περίοδο Βενιζέλου. Ο ισχυρισμός λοιπόν ότι … «δεν του βρήκαν τίποτα» προβάλλεται για να θολώσει τα νερά».

Ο κ. Δρίτσας αναφέρθηκε και στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ. «Ποιο σημερινό στέλεχος της Κυβέρνησης υπήρξε συναρμόδιος με τον Άκη Τσοχατζόπουλο Υπουργός σε θέματα που αφορούσαν και στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά τα έτη 1999 και 2000;

Ξεχνά ο Πρωθυπουργός την υπόσχεσή του ότι το ζήτημα των υποβρυχίων θα έχει λυθεί μέχρι 31.12.2012;» ρωτά ο κ. Δρίτσας τον Αντώνη Σαμαρά.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα