Λύση στο άρθρο 106 για τον Άρη!

Τη σωτήρια διέξοδο του άρθρου 106 θα επιδιώξει, όπως όλα δείχνουν, η ΠΑΕ Άρης, προκειμένου να διασφαλίσει καταρχήν την επιβίωσή της και κατά δεύτερο λόγο το μέλλον του.

Η πρόταση του νομικού Αργύρη Αργυριάδη φαντάζει ως η καλύτερη δυνατή λύση για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, με μία βασική προϋπόθεση. Να βρεθεί ένας υποψήφιος επενδυτής και από κοινού να υποβάλλουν το αίτημα στους αρμόδιους φορείς. Κατά τα άλλα, η ΠΑΕ Άρης, ως εταιρεία, πληροί τις προϋποθέσεις για την υπαγωγή στο άρθρο 106. Πρόκειται για μία ρύθμιση που περιλαμβάνει την ειδική εκκαθάριση εταιρειών που έχουν μεγαλύτερο των 2,5 εκατομμυρίων ενεργητικό, άνω των 5 εκατομμυρίων τζίρο και περισσότερους από 50 εργαζόμενους και βέβαια εξακολουθεί να λειτουργεί. Όλα τα παραπάνω ισχύουν για το σύλλογο της Θεσσαλονίκης, και απομένει να αποδώσει το… σαφάρι για την ανεύρεση ενός επενδυτή, ώστε να καλυφθούν όλοι οι όροι και να βρει το δρόμο της η ομάδα.

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι ο πλειστηριασμός για το σύνολο του ενεργητικού της εταιρείας, το οποίο θα έχει εκτιμηθεί από ορκωτό λογιστή. Το ποσό που υπολογίζεται για τον Άρη, αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο. Ο υποψήφιος επενδυτής ή οι επενδυτές, θα πρέπει να καταβάλλουν το συγκεκριμένο ποσό και αυτόματα, θα διαγραφεί το σύνολο των χρεών της ΠΑΕ!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα