Μάχες του στρατού με οργάνωση εν μέσω πολιτικής κρίσης στην Τυνησία

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στην Τυνησία, όπου ο στρατός ενεπλάκη τις πρώτες πρωινές ώρες σε μάχες με  ένοπλη οργάνωση σε περιοχή όπου οκτώ στρατιώτες σκοτώθηκαν αυτή την εβδομάδα. Και όλα αυτά στον απόηχο της δολοφονίας του βουλευτή της αντιπολίτευσης, Μοχάμεντ Μπράχμι, που έχει δημιουργήσει εκρηκτικό κλίμα αλλά και πολιτική κρίση στη χώρα.

Στρατιωτική πηγή ανέφερε ότι οι μάχες σημειώνονται πέριξ του όρους Τσάμπι, κοντά στα σύνορα με την Αλγερία, όπου ο στρατός καταδιώκει ένοπλη οργάνωση, η οποία έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα από τον Δεκέμβριο.

Στο πολιτικό επίπεδο, η κρίση που άρχισε στις 25 Ιουλίου με τη δολοφονία του  Μπράχμι και η οποία αποδόθηκε σε τζιχαντιστές, εισήλθε στη δεύτερη εβδομάδα της. Υποστηρικτές και αντίπαλοι της κυβέρνησης της οποίας ηγούνται οι ισλαμιστές του κόμματος Ενάχντα. συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Χιλιάδες μεταξύ αυτών διαδήλωναν τη νύχτα, μετά τη διακοπή της νηστείας του Ραμαζανιού, έξω από την εθνοσυνέλευση.

Οι διαδηλωτές της αντιπολίτευσης ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης και τη διάλυση του κοινοβουλίου, ενώ οι αντίπαλοί τους, αγωνίζονται υπέρ του σεβασμού της εκλογικής νομιμότητας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα