Μάχη για τη ζωή του δίνει συμβασιούχος στην καθαριότητα

 

Μάχη να κρατηθεί στην ζωή δίνει ένας 45χρονος συμβασιούχος καθαριότητας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά εν ώρα εργασίας στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης.

Πρόκειται για το δεύτερο σοβαρό περιστατικό, λίγα μόλις 24ωρα μετά τον θάνατο της 62χρονης Ντανιέλας Πρελορέντζου, που εργαζόταν στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Ζωγράφου.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο οδηγός μετέφερε γεμάτο κοντέινερ έξω από το ΧΥΤΑ και έπρεπε να παραλάβει ένα άδειο. Το ατύχημα φέρεται να συνέβη κατά τη διαδικασία που κοτσάρεται το ρυμουλκό στον τράκτορα.

«Δεν έχει ευθύνη ο ΧΥΤΑ, καθώς το ατύχημα συνέβη έξω από αυτόν», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς. Πρόσθεσε επίσης ότι «δεν γνωρίζουμε μέχρι στιγμής περισσότερες λεπτομέρειες, θα μιλήσουμε με έναν ακόμη οδηγό για να μάθουμε». Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Ψαρρά, ο άτυχος εργάτης ήταν έμπειρος στο αντικείμενό του.

Για το ατύχημα ενημερώθηκε αμέσως ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος δήλωσε: «Περιμένουμε να μάθουμε νέα για τον άνθρωπο, ελπίζουμε να πάνε όλα καλά».

Για σοβαρότατο ατύχημα έκανε λόγο ο πρόεδρος των εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστας Ξανθόπουλος.

Το ιατρικό ανακοινωθέν:

«Ο 45χρονος συμβασιούχος καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος διακομίστηκε στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής 2 Ιουλίου 2017, μετά από ατύχημα στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου. Η κατάσταση του ασθενή, ο οποίος είναι πολυτραυματίας, χαρακτηρίζεται από τους θεράποντες γιατρούς ως εξαιρετικά κρίσιμη. Οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό του Νοσοκομείου συνεχίζουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν καλύτερη έκβαση της κατάστασης της υγείας του ασθενή».

Πηγή: Voria.gr

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα