«Μαγειρεύει» ρήξη ο Τσίπρας

Οι εξελίξεις με την ΕΚΤ και οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης έδωσαν τον πολιτικό χρόνο που αναζητούσε ο Αντώνης Σαμαράς, ώστε να αποφύγει τις γκρίνιες και το άνοιγμα της συζήτησης για τα αίτια της εκλογικής ήττας στις 25 Ιανουαρίου.
Έτσι η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. εξελίχθηκε, όπως συμβαίνει εδώ και τρία χρόνια σε one man show. Ομιλητής μόνο ο Αντώνης Σαμαράς, όπου υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών του επιλογών, ενώ εξέφρασε δημοσίως την ανησυχία του σχετικά με τις εξελίξεις. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος προς τους γαλάζιους βουλευτές ανέλυσε τον προβληματισμό του για την πορεία της οικονομίας και της χώρας. Ταυτόχρονα πέραν του τσιτάτου «παραλάβαμε χώρα και παραδώσαμε χώρα» τόνισε πως η Ν.Δ. πρέπει να επικεντρωθεί στην ισχυροποίησή της ως ενός σοβαρού αντιπολιτευτικού πόλου απέναντι στην κυβέρνηση και να εγγυηθεί ότι η χώρα δεν θα καταρρεύσει.
Τα βασικότερα σημεία της ομιλίας του είναι τα εξής:
• Κάθε φορά η χώρα περιμένει πολλά από τη Ν.Δ. αυτή τη φορά περισσότερα. Ακούσατε τι είπε ο σοσιαλιστής Σουλτς ότι η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεοκοπία αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της αυτό, δηλαδή που προειδοποιούσα.
• Η απόφαση της ΕΚΤ είναι ανησυχητική. Τα χειρότερα μπορούν να αποτραπούν είναι δικό μας καθήκον. η χώρα μας βρίσκεται στην πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας της.
• Πριν 2,5 χρόνια παραλάβαμε χάος πριν 10 ημέρες παραδώσαμε χώρα.
• Από τη θέση της αντιπολίτευσης θα στηρίζουμε ότι είναι σωστό και θα στηλιτευτούμε ότι είναι λάθος. Δεν θα διστάσουμε να ψηφίσουμε κάτι σωστό. Εμείς μικρόψυχοι δεν θα γίνουμε θα βάζουμε πλάτη για να βγει η χώρα από την κρίση
• Όποιος στηρίζεται σε πυροτεχνήματα για να σκαρφαλώσει στην εξουσία το μετανιώνει. Ο κ. Τσιπρας ξεχνάει ότι τις μεταρρυθμίσεις μας τις καταψήφισε. Θυμίζω στον Βαρουφάκη που είπε χρεοκοπημένη χώρα ότι η χώρα έχει πλεονάσματα.
• Εμείς παλέψαμε με νύχια και με δόντια να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μιας χώρας.
• Η κυβέρνηση δεν είχε καλό ξεκίνημα και δεν θα έχει καλό τέλος. Ας προσέξει η κυβέρνηση να μην γκρεμίσει όσα με κόπο χτίσαμε. Εύχομαι να μην χρειαστεί να πάρουν νέο δάνειο, μνημόνιο. Εύχομαι να μην συμβεί, αλλά όχι και να κοροϊδευόμαστε. Δεν προεξοφλώ τις εξελίξεις. Αυτό που γίνεται δεν είναι διαπραγμάτευση. Είναι η προετοιμασία ρήξης από αδυναμία ή προετοιμασία κωλοτούμπας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα