Μαγικό ραβδάκι ή απλή ποδοσφαιρική λογική;

Είθισται όταν ένας προπονητής ποδοσφαίρου αναλαμβάνει μία ομάδα μεσούσης της περιόδου, να προσπαθεί να περάσει τη δική του φιλοσοφία και παράλληλα να παίρνει και τα αποτελέσματα. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, στα δύο ματς που κάθισε στον πάγκο του ΠΑΟ στο πρωτάθλημα, το σίγουρο είναι πως πήρε το απόλυτο των βαθμών και αυτό που μένει είναι να καταλάβουμε αν έχει ήδη καταφέρει να περάσει τα «πιστεύω» του.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε σε δύο δύσκολα παιχνίδια των ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο χωρίς να παίξει κάποιο διαστημικό ποδόσφαιρο, ήταν όμως τόσο συνεπής μέσα στο γήπεδο που προκάλεσε εντύπωση! Αλήθεια, τι μπορεί να έκανε ο Μαρίνος Ουζουνίδης προκειμένου οι ένδεκα κόντρα στον «Δικέφαλο του βορρά» και στην ομάδα του Περιστερίου να έχουν τέτοια αγωνιστική συμπεριφορά;

Ένα είναι βέβαιο, πως υπάρχει σοφότερη κατανομή δυνάμεων, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να μην πιεστεί καθόλου στις δύο αυτές νίκες που ήρθαν με ένα γκολ διαφορά, με το προβάδισμα, όμως, να μην είναι και τόσο εύθραυστο. Από κει και έπειτα, ο Ουζουνίδης φαίνεται να προτιμά ένα συγκεκριμένο σύστημα με τις όποιες παραλλαγές του, παρά σωρεία συστημάτων μόνο και μόνο για να αιφνιδιάζεται ο αντίπαλος. Κι αν απαιτούνται κάποιες μικρές θυσίες – π.χ. ο Βιαγιφάνιες για να χωράει στην ενδεκάδα παίζει στα πλάγια, αλλά συγκλίνει – τουλάχιστον δεν υπάρχει ο αχταρμάς του Στραματσιόνι.

Είναι όλα αυτά απλή εφαρμογή της ποδοσφαιρικής λογικής ή ο Μαρίνος Ουζουνίδης έφερε μαζί του κάποιο μαγικό ραβδάκι; Μάλλον έχουμε να κάνουμε με το πρώτο σενάριο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα