Μαλέκκος: «Ο κόσμος άρχισε να καταλαβαίνει…»

Έναν γνωστό από τα παλιά υποδέχθηκε ο Παναθηναϊκός στο προπονητικό του κέντρο. Ο λόγος για τον Κώστα Μαλέκκο, ο οποίος παρακολούθησε την προπόνηση των «πράσινων» και δεν απέφυγε να μιλήσει για την παλιά του ομάδα…

«Μέσα στο πρόγραμμα για το δίπλωμα UEFA Pro, είναι και η παρακολούθηση των προπονήσεων μιας επαγγελματικής ομάδας. Είδαμε μια αγωνιστική εβδομάδα του Παναθηναϊκού και η επιστροφή σίγουρα μου θυμίζει κάποιες στιγμές, οι οποίες φυσικά δεν μπορούν να ξεχαστούν. Εντάξει ήταν διαφορετικά στην Παιανία, όμως δεν παύει να είναι ο Παναθηναϊκός.

Τα τελευταία χρόνια, και με τα νέα οικονομικά δεδομένα, σίγουρα ο Παναθηναϊκός είναι από τις ομάδες που έχουν ταλαιπωρηθεί. Όμως είναι αυτό που λέμε. Κάθε εμπόδιο για καλό. Η δουλειά που είδαμε εδώ αυτή την εβδομάδα και με τα νέα παιδιά να είναι κοντά στην πρώτη ομάδα, σίγουρα θα βοηθήσει, φτάνει να υπάρχει υπομονή. Και απ’ ότι βλέπω και ο κόσμος άρχισε να το καταλαβαίνει αυτό και φαίνεται και μέσα από τα αποτελέσματα. Στην αρχή δεν περίμενε ο κόσμος να είναι ο Παναθηναϊκός εκεί που είναι αυτή τη στιγμή. Με υπομονή, νομίζω ότι τα επόμενα χρόνια ανήκουν σε αυτή την ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός δίνει ελπίδα για όλους. Και για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι καλό. Έχουμε ξεφύγει. Και στην Κύπρο και εδώ. Έχουμε ξεφύγει όλοι και είναι καιρός να στραφούμε στα δικά μας παιδιά και ο κόσμος να το ευχαριστιέται ακόμα περισσότερο. Δυστυχώς έπρεπε να έρθει η κρίση για να το καταλάβουμε. Σε όλες τις δουλειές, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, κάτι πρέπει να πάθουμε για να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Θα το περάσουμε και αυτό.

Μέχρι και στο ταξί που μπήκαμε για να έρθουμε εδώ, με θυμήθηκε ο οδηγός και με ρωτούσε. Αυτό δείχνει ότι ο ποδοσφαιρόφιλος αγαπάει πραγματικά το ποδόσφαιρο και αυτή είναι η δουλειά μας. Την υπηρετούμε χρόνια και δεν μπορούμε να φύγουμε από αυτή. Τώρα είμαι στην άλλη πλευρά, ακολουθώντας την προπονητική. Είναι κάτι που με γεμίζει, θέλω να βγουν οι παίκτες που θα βοηθήσουν όλους. Είναι η δουλειά μας, το αγαπάμε, με αυτό ασχολούμαστε 24 ώρες το 24ωρο και είναι η ζωή μας.

Δεν θα μιλήσω ατομικά. Σίγουρα υπάρχουν κάποια ταλέντα που ξεχωρίζουν. Έτσι είναι στο ποδόσφαιρο και δεν σημαίνει ότι όσοι ξεκινούν να παίξουν ποδόσφαιρο πως θα είναι συνάμα και τα αστέρια. Όμως αυτό που με εντυπωσίασε αυτή την εβδομάδα που παρακολούθησα τις προπονήσεις του Παναθηναϊκού, είναι πόσο κοντά είναι όλοι μαζί. Δουλεύουν όλοι για ένα σκοπό. Έχω μιλήσει με αρκετούς. Και με τον Δημήτρη Σαραβάκο. Όλοι ασχολούνται για το καλό της πρώτης ομάδας. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Είναι μια οικογένεια και τα αποτελέσματα είμαι σίγουρος ότι θα φανούν τα επόμενα χρόνια.

Έχει ανέβει το Κυπριακό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Και με τις ομάδες που αγωνίστηκαν στο Champions League. Αυτό το ταρακούνημα τα τελευταία 1-2 χρόνια λόγω και της οικονομικής κρίσης υπάρχει και στην Κύπρο. Όμως εκεί είμαστε τόσο μικρή χώρα, κι όμως όλοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Το αγαπούν το ποδόσφαιρο, υπάρχει ταλέντο, υπάρχουν παίκτες οι οποίοι μπορούν να ενσωματωθούν και στον Παναθηναϊκό και είναι καλό να υπάρχει μια συνεργασία, γιατί υπάρχει ταλέντο. Υπάρχει πολύ ταλέντο. Το θέμα είναι ο τρόπος δουλειάς».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα