Μανιάτης: «Δεν υπάρχει Plan B»

Μονόδρομο αποτελεί για την Ελλάδα η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, κατά τον Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος εκτιμά πως δεν υπάρχουν εναλλακτικές διέξοδοι, ικανές να οδηγήσουν τη χώρα εκτός κρίσης.

«Είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει Plan B. Δεν υπάρχουν άλλες λύσεις, οφείλουμε να συνεχίσουμε ως το τέλος του δρόμου. Πάντως, έχουμε διανύσει μεγάλο μέρος του με το πρωτογενές πλεόνασμα», σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε, είναι απαραίτητο, η χώρα να περάσει στην επόμενη φάση, αυτή της παραγωγής πλούτου. «Αν δεν παραχθεί πλούτος δεν πρόκειται να λυθεί ούτε η ανεργία ούτε η ύφεση. Υπάρχουν τεράστιες προοπτικές στον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό, και τον ορυκτό πλούτο».

Με αφορμή τις διήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο ανήκει, ο Μανιάτης σημείωσε: «Ως ΠΑΣΟΚ προτείνουμε νέο σχέδιο ανάπτυξης της χώρας. Έχουμε χρέος όλες οι πολιτικές δυνάμεις να προτείνουμε τρόπους για το πώς τα παιδιά που έφυγαν στο εξωτερικό, θα γυρίσουν πίσω. Το ΠΑΣΟΚ περνάει στην επόμενη φάση για την αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου. Διευρύνουμε το διάλογο για τις μεταρρυθμίσεις στην αντιμετώπιση του πολιτικού χρήματος και στη λειτουργία της δικαιοσύνης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα