Μεταμορφώνεται σε παράκτιο πάρκο το ΣΕΦ

Παράκτιο πάρκο δημιουργείται και στο ΣΕΦ, αφού το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να προκηρύξει διαγωνισμό τον Οκτώβριο με στόχο να παραχωρηθεί έκταση 220 στρεμμάτων της ευρύτερης περιοχής σε ιδιώτες για 50 χρόνια.

 Πρόκειται για την έκταση που περικλείει το στάδιο και εκτείνεται κυρίως παραλιακά, περιλαμβάνοντας και την υφιστάμενη μαρίνα.

Αυτό προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο αξιοποίησης της έκτασης δίπλα από το ΣΕΦ, το οποίο πρόκειται να συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).

Θεματικό πάρκο ψυχαγωγίας «τύπου Φλοίσβου», σινεμά, παιδότοπους, χώρους για ποδήλατο και μικρό αριθμό εμπορικών καταστημάτων σε συνδυασμό με τη διατήρηση των σημερινών αθλητικών χρήσεων και της μαρίνας περιλαμβάνει το βασικό σενάριο ανάπτυξης που προβλέπει η προκήρυξη.

Σύμφωνα με αυτήν, παραχωρείται στον νικητή του διαγωνισμού η εκμετάλλευση της γύρω από το ΣΕΦ περιοχής, της μαρίνας και της Ακτής Δηλαβέρη, με τη δυνατότητα δόμησης να φορά συνολικά 15.000-25.000 τετραγωνικά μέτρα.

Στην παραχώρηση δεν περιλαμβάνονται το κτιριακό συγκρότημα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, το παρακείμενο Δελφινάριο, η έκταση απ’ όπου διέρχεται το τραμ και το γειτνιάζον τμήμα της Λεωφόρου Ποσειδώνος.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα