Μεταμορφώνεται το 2015 ο Παναθηναϊκός

Δύο μεταγραφικές κινήσεις ήταν αρκετές, προκειμένου να προσδώσουν την άνεση στον τεχνικό του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αναστασίου, να αλλάξει άρδην τα αγωνιστικά του πλάνα και να καταστήσει την 11άδα του περισσότερο συμπαγή και ανταγωνιστική.

Οι προσθήκες του Σωτήρη Νίνη και του Στάθη Ταυλαρίδη, επιφέρουν μία σειρά από αλλαγές – βελτιώσεις στο αρχικό σχήμα του «τριφυλλιού» και στο σύστημα, το οποίο αναγκαστικά εφάρμοζε ο Γιάννης Αναστασίου, εξαιτίας των περιορισμένων λύσεων που διέθετε. Ο Νίνης μπορεί να αγωνιστεί ως κεντρικός χαφ με βάθος, αλλά και ως επιτελικός, συνεισφέροντας καθοριστικά στην ομαλή επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του, αλλά και στην καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Μπορεί, επίσης, να αγωνιστεί στα άκρα και ιδιαίτερα δεξιά, όπου αναγκαστικά παίζει ο Κάρλος Ζέκα. Σε κάθε περίπτωση, οι δύο παίκτες μπορούν να εναλλάσσονται σε επίπεδο ρόλων, τόσο στο αρχικό σχήμα, όσο και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Παράλληλα, θα απελευθερωθεί και ο Ντάνιελ Πράνιτς, ο οποίος μπορεί να καλύψει το αριστερό άκρο της επίθεσης και να εναλλάσσεται με τον Νάνο.

Στην άμυνα, η προσθήκη του Στάθη Ταυλαρίδη και ενδεχομένως του δεύτερου, επίσης έμπειρου, αμυντικού, θα απελευθερώσει τον Μέντες, ο οποίος θα αναλάβει τον γνωστό του ρόλο στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ανεβάζοντας το επίπεδο της ανασταλτικής λειτουργίας των «πράσινων».

Το βασικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο Παναθηναϊκός, ήταν το… χάος στην ανασταλτική του λειτουργία. Οι αντίπαλοι μπορούσαν να προκαλέσουν μεγάλα ρήγματα στην άμυνα και να φτάσουν με χαρακτηριστική άνεση στα καρέ του Κοτσόλη ή του Στιλ, με συνέπεια η ομάδα να δέχεται «εύκολα» γκολ, τα οποία πλήρωσε ακριβά με έναν αποκλεισμό από το Champions League, έναν αποκλεισμό από το Europa League και αρκετούς «φθηνούς» χαμένους βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Ο Γιάννης Αναστασίου πιστεύει πως με τις συγκεκριμένες κινήσεις θα έχουν καλυφθεί σε συντριπτικό ποσοστό τα κενά της ομάδας και πως ο δεύτερος γύρος θα είναι πολύ πιο εποικοδομητικός τόσο σε ότι αφορά το θέαμα, όσο και στη συγκομιδή βαθμών.

Στο μέτωπο των μεταγραφών, ο βασικός στόχος του «τριφυλλιού» είναι η προσθήκη ενός ακόμα κεντρικού αμυντικού. Ο Γκιγιέρμο Ροντρίγκεζ της Ελλάς Βερόνα παραμένει στο στόχαστρο. Σύμφωνα με τους Ιταλούς, οι «πράσινοι» έχουν καταθέσει την πρότασή τους και έχουν δώσει διορία, τόσο στην ομάδα, όσο και στον παίκτη, να απαντήσουν μέχρι το τέλος του χρόνου. «Ανοικτή» παραμένει και η περίπτωση του ελεύθερου από την Παρτιζάν, Βόγισλαβ Στάνκοβιτς, ο οποίος μιλάει και με την ισπανική Θέλτα.

Όσον αφορά τις αποχωρήσεις, στον Παναθηναϊκό έχουν ξεκαθαρίσει ότι είναι δεκτικοί σε οποιαδήποτε πρόταση, καθώς αυτό επιβάλλει η λογική του σύγχρονου ποδοσφαίρου και με τον τρόπο αυτόν σκοπεύουν να καλύπτουν ένα ικανό ποσοστό των εξόδων τους. Η περίπτωση που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για παραχώρηση, είναι εκείνη του Νίκου Καρέλη. Οι εμφανίσεις του διεθνούς επιθετικού έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων από το εξωτερικό. Την ίδια στιγμή, ο μάνατζερ του Πέτριτς αναζητεί προτάσεις και δεν αποκλείεται το αμέσως επόμενο διάστημα, να υπάρξουν εξελίξεις. Στα… υπόψιν βρίσκεται και ο Ντάνιελ Πράνιτς, ο οποίος έχει δηλώσει από το καλοκαίρι πως επιθυμεί να αγωνιστεί σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα