Μετρούν νεκρούς στην Γάζα (video)

Δύο Παλαιστίνιες και 4 παιδιά σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο ανατολικό και το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών.

Αυτές οι δύο συνοικίες βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Γάζας, κοντά στην μεθόριο με το Ισραήλ.

Εξάλλου μια 40χρονη γυναίκα και ο 14χρονος γιος της σκοτώθηκαν από άλλο αεροπορικό πλήγμα στο Μπέιτ Χανούν, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, πρόσθεσε.

Η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε 160 επιδρομές εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας τη χθεσινή νύχτα, απαντώντας στη συνέχιση της ρίψης ρουκετών κατά του Ισραήλ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού. «Πραγματοποιήθηκαν 160 επιδρομές τη νύχτα, αυξάνοντας σε 430 τον αριθμό των αεροπορικών επιδρομών από την έναρξη της στρατιωτικής μας επιχείρησης Protective Edge» δήλωσε ο εκπρόσωπος, στρατηγός Μότι Αλμοζ στο ραδιόφωνο του στρατού αναφέροντας ότι στόχος των επιδρομών ήταν 120 εγκαταστάσεις εκτόξευσης πυραύλων, 10 θέσεις διοίκησης της Χαμάς και «πολλές υπόγειες σήραγγες».

Μεταξύ άλλων στόχων που επλήγησαν ήταν δύο σπίτια «στρατιωτικών ηγετών της Χαμάς» και «γραφεία του υπουργείου Εσωτερικών και της υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας της Χαμάς» πρόσθεσε ο στρατηγός. «Η επιχείρησή μας θα επεκταθεί τις προσεχείς ημέρες» τόνισε αρνούμενος να δώσει διευκρινίσεις για σχέδια μεγάλης κλίμακας χερσαίας επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα