Με κομμένη την ανάσα στον ΣΥΡΙΖΑ

 

Αναγκασμένοι να ακολουθήσουν τις εξελίξεις είναι στον ΣΥΡΙΖΑ αν και στελέχη του κόμματος εκφράζονται αρνητικά σε ένα εκλογικό ενδεχόμενο.
Η εκτίμηση που υπάρχει στην πλατεία Κουμουνδούρου είναι ότι εν τέλει η τρικομματική κυβέρνηση θα βρει κοινό τόπο ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, δεν μπορούν όμως να αποκλείσουν και ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Εκείνο που προβληματίζει δεν είναι η προσφυγή στις κάλπες αλλά η επόμενη μέρα με πολλούς να εκφράζουν φόβους για το τι θα αντιμετωπίσουν αλλά κυρίως το τι θα παραλάβουν.
Ηδη στο κόμμα γίνονται σχέδια για το πως με νομικό τρόπο θα μπορέσουν να ανατρέψουν όσα οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν μεν υπογράψει αλλά δεν έχουν υλοποιήσει. «Αυτά θα πρέπει να τελειώσουν σε μία μέρα εφόσον οι πολίτες μας δώσουν εντολή διακυβέρνησης» σημειώνεται χαρακτηριστικά από βουλευτή του κόμματος.
Την ίδια ώρα, επιλέγεται να κρατηθεί ψηλά το θέμα του ΣτΕ για την ΕΡΤ. Μάλιστα και με τον πιο επίσημο τρόπο σημειώνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ πως «Έχοντας χάσει κάθε ίχνος πολιτικής εντιμότητας και αξιοπιστίας, το Μαξίμου έβαλε μπρος τις μονταζιέρες της Συγγρού, κατασκευάζοντας και διοχετεύοντας πλαστές διευκρινήσεις του Προέδρου του ΣτΕ. Αντί να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ για άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης, ο πρωθυπουργός συνεχίζει να παρανομεί, εκθέτοντας για μια ακόμη φορά τη χώρα διεθνώς».
Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «φτάνει μάλιστα στο σημείο να κρύβεται πίσω από επικοινωνιακά χαλκεία του χειρίστου είδους, τα οποία εμπλέκουν στα σχέδιά τους ακόμα και το ΣτΕ. Αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει ο κ. Σαμαράς είναι ότι στην προσπάθειά του να κλείσει τη δημόσια τηλεόραση έχει πρώτα από όλα ηττηθεί από την ελληνική κοινωνία που  από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την ολόθερμη στήριξή της στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και θα υπερασπιστεί μέχρι τέλους τη δημοκρατία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα