Με την ίδια πετυχημένη συνταγή

Η κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας αποτέλεσε μία ηθική επιβράβευση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού και επιβεβαίωσε πως η ομάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο και πως οι επιλογές που έχουν γίνει, έχουν πετύχει.

Ο Γιάννης Αναστασίου και οι παίκτες του θα πρέπει να αφήσουν πίσω τους πανηγυρισμούς από την κατάκτηση του κυπέλλου και να… προσγειωθούν άμεσα στην πραγματικότητα των Play Off της Super League. Σίγουρα πρόκειται για πολύ μεγάλη επιτυχία, ωστόσο οι αγωνιστικές υποχρεώσεις, που ξεκινούν ήδη από την Τετάρτη, δεν αφήνουν περιθώρια για χαλάρωση.

Το τεχνικό τιμ των «πράσινων» και πολύ περισσότερο η διοίκηση, πιστεύουν ότι η ομάδα θα επηρεαστεί θετικά από την επιτυχία της στον τελικό, καθώς οι παίκτες θα έχουν ακόμη μεγαλύτερη πίστη στις δυνατότητές τους, ενώ και ο κόσμος θα είναι πιο ενθουσιώδης, διαπιστώνοντας πως το δύσκολο εγχείρημα της λαϊκής βάσης, αρχίζει και αποδίδει καρπούς πολύ πιο σύντομα, απ’ ότι περίμεναν και οι ίδιοι.

Ο Παναθηναϊκός ξεκινά τις υποχρεώσεις για τα Play Off την Τετάρτη (30/4), με αντίπαλο τον Ατρόμητο, στο πάντα δύσκολο γήπεδο του Περιστερίου. Το ελάχιστο διάστημα που είχε στη διάθεσή του ο Γιάννης Αναστασίου, προκειμένου να προετοιμάσει τους παίκτες του, αποτελεί σαφώς ένα πρόβλημα, όμως οι «πράσινοι» θα πρέπει να προσαρμοστούν στη συχνότητα των αγώνων, καθώς το πρόγραμμα των play off είναι αρκετά «στριμωγμένο».

Γενικότερα προβλήματα δεν υπάρχουν, ενώ σε ότι αφορά τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας, το πλάνο είναι πολύ συγκεκριμένο και δεν πρόκειται να αλλάξει σε καμία περίπτωση. Η κατάληψη της 2ης θέσης στο πρωτάθλημα θα δώσει την προοπτική του Champions League, ωστόσο ο σχεδιασμός του Παναθηναϊκού έχει γίνει βάσει συγκεκριμένων οικονομικών δυνατοτήτων και με γνώμονα τις ανάγκες της ομάδας και όχι τον… εντυπωσιασμό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα