Με τσίπουρα το γιόρτασε ο Παυλόπουλος

Και επίσημα νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος. Στην ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στη Βουλή, η πρόταση της κυβέρνησης έλαβε 233 ψήφους. Ο υποψήφιος του Ποταμιού Νίκος Αλιβιζάτος ήρθε τρίτος μετά τα… παρών με 30 ψήφους έναντι 32. Πέντε ήταν οι απόντες.

Από τα παραλειπόμενα της ψηφοφορίας η καθυστέρηση του Γιάνη Βαρουφάκη να ψηφίσει καθώς χρειάστηκε να τον σκουντήσει ο Αλέξης Τσίπρας για να καταλάβει πως είχε ακουστεί το ονομά του αλλά και το σούσουρο που ακούστηκε στην κλήση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πρώην υπουργός απείχε της διαδικασίας έχοντας ξεκαθαρίσει από αρκετά νωρίτερα πως δεν θα υπερψήφιζε την πρόταση της κυβέρνησης την οποία είχε αποδεχθεί και η Νέα Δημοκρατία. Απών ήταν και ο κ. Μιχελογιαννάκης κάτι που δεν προκάλεσε όμως έκπληξη αλλά και ο κ. Κοντός ο οποίος απουσίαζε στο εξωτερικό. Ο κ. Αναστασιάδης επίσης απουσίαζε στο εξωτερικό εκφράζοντας την στήριξη του στον Πρ. Παυλόπουλο. Εν τέλει ψήφισε τον Προκόπη Παυλόπουλο η Ραχήλ Μακρή η οποία είχε εκφράσει την αντίθεσή της.
Απόλυτος πάντως πρωταγωνιστής της διαδικασίας ο ψηφοσυλλέκτης Δημήτρης Γάκης, βουλευτής Δωδεκανήσων του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος πέτυχε το απόλυτο ρεκόρ σε λάθη κυρίως στα ονόματα ενώ λάθος έλεγε και το όνομα του κ. Αλιβιζάτου υποχρεώνοντας τον Ανδρέα Λοβέρδο να τον διορθώσει.
Ο ίδιος ο Προκόπης Παυλόπουλος πάντως ήταν σίγουρος για την εκλογή του και όπως έγινε γνωστό από νωρίς δεχόταν στο γραφείο του στο Κολωνάκι επισκέψεις κερνώντας… τσίπουρα

Για την ιστορία να σημειωθεί πως τελευταία φορά αναμετρήθηκαν 2 υποψήφιοι Πρόεδροι της Δημοκρατίας το 1995. Ο Κ. Στεφανόπουλος (ΠΑΣΟΚ-ΠΟΛΑΝ) και ο Αθανάσιος Τσαλδάρης (ΝΔ).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα