Μικρό ρόστερ, μεγάλες απαιτήσεις!

Στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας οι ελληνικές επαγγελματικές ομάδες συνήθως κουβαλάνε μαζί τους πάνω από 30 παίκτες. Αυτό συμβαίνει επειδή οι προπονητές θέλουν να τσεκάρουν όσο το δυνατό περισσότερους ποδοσφαιριστές και να καταλήξουν σε εκείνους που ξεχωρίζουν με την έναρξη των επίσημων διοργανώσεων.

Στη φετινή ΑΕΚ δεν φαίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο. Ο Τραϊανός Δέλλας επέλεξε να πάρει μαζί τους μόλις 26 ποδοσφαιριστές, κάτι εξαιρετικά ασυνήθιστο για επαγγελματική ομάδα τέτοιου επιπέδου. Για να κάνετε μία μικρή σύγκριση, σκεφτείτε ότι ο Ολυμπιακός πήρε μαζί του 35 παίκτες!

Αυτό βέβαια, δεν είναι απαραίτητα καλό ή κακό. Είναι απλά φιλοσοφία. Ο Δέλλας φαίνεται να επιλέγει για φέτος ένα μικρό ρόστερ. Προφανώς και θα έρθουν δύο ή τρεις ακόμη παίκτες, αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι.  Ο κόουτς της Ένωσης προφανώς θέλει να επικεντρωθεί φέτος στην τακτική και στη συγκεκριμένη κατανομή ρόλων. Δεν θέλει πολλές επιλογές, αλλά λίγες και καλές. Ίσως έχει να κάνει και με επιλογή της διοίκησης, δηλαδή όσο το δυνατόν λιγότερα συμβόλαια. Όπως και να έχει, ο προπονητής της ΑΕΚ θα έχει να κάνει μόλις με 26 παίκτες. Το πώς θα το εκμεταλλευτεί αυτό είναι δικό του θέμα.

Στην αποστολή που αναχωρεί το πρωί της Δευτέρας 20/7 μετέχουν οι: Ανέστης, Βούρας, Μπαρόχα, Γκάλο, Βασιλαντωνόπουλος, Πεταυράκης, Σοϊλέδης, Αρθο, Λαμπρόπουλος, Σβάρνας, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος,  Κορδέρο, Σιμόες, Ανάκογλου, Γροντής, Μάνταλος, Ζόριτς, Γιόχανσον, Ανδρεόπουλος, Βάργκας, Μπαρμπόσα, Πλατέλλας, Τζεμπούρ, Αραβίδης, Κρισάντους.

Μπακάκης και Μπρέσεβιτς θα συνεχίσουν την αποθεραπεία τους στα Σπάτα, ενώ ο Φαγιέ θα ξεκουραστεί λίγες μέρες παραπάνω επειδή μετείχε στις υποχρεώσεις της Ολυμπιακής ομάδας της Σενεγάλης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα