“Μοιραίος πρωθυπουργός ο Τσίπρας”

Δεν έκρυβαν την ενόχληση αλλά και την απογοήτευσή τους στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ομιλία του Αλέξη Τσίρπα στη Βουλή. Η επιλογή του Πρωθυπουργού να εξαπολύσει ευθεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λίγες ώρες αφότου τον είχε καλέσει στο τηλέφωνο ζητώντας συνεννόηση στο προσφυγικό δεν εξέπληξε τους γαλάζιους, αλλά προκάλεσε έντονο προβληματισμό για τις πραγματικές επιδιώξεις του ενοίκου του Μαξίμου.

Η φράση «Ντόκτορ Τζέκυλ και Μίστερ Χάιντ» που χρησιμοποίησε η Ν.Δ. είναι από τις πιο ήπιες που έπεσαν στο τραπέζι, κυρίως εξαιτίας της επιλογής του Πρωθυπουργού να «διαβάσει» με ένα δικό του τρόπο το email του υπουργού Οικονομικών της Βεστφαλίας – Ρηνανίας Μπόργιανς, στο οποίο σημειώνεται ότι το 2012, όταν και έγινε πρόταση συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση, δεν υπήρχε λίστα, η οποία και συγκροτήθηκε μόλις το 2015!

Στη Ν.Δ. διαπιστώνουν ότι ο κ. Τσίπρας, εν μέσω πολλαπλών αδιεξόδων, χρησιμοποιεί ακόμη και το προσφυγικό ως σημείο των πολιτικών σχεδιασμών του ενώ, παρά την ανοίκεια όπως τη χαρακτήριζαν χθεσινή επίθεση, δεν προτίθενται να αλλάξουν την βασική τους θέση υπέρ της ανάγκης διαμόρφωσης μίας εθνικής στρατηγικής για την προσφυγική – μεταναστευτική κρίση, μέσω της σύγκλησης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών. Ενώ, μάλιστα, εκφράστηκαν και προβληματισμοί για το ενδεχόμενο ο κ. Τσίπρας να επιχειρεί, δια της έντασης, να τορπιλίσει το Συμβούλιο, ο κ. Μητσοτάκης θα προσέλθει σε αυτό με τη δική του, πιο δεξιά ατζέντα.

Ο Κουμουτσάκος

Βέβαια για μία ακόμη φορά στη Ν.Δ. απέφυγαν να απαντήσει ο ίδιος ο Μητσοτάκης, αλλά ο εκρπρόσωπος Τύπου, Γιώργος Κουμουτσάκος.  «Η χώρα αγγίζει το σημείο μηδέν. Το προσφυγικό οδηγείται εκτός ελέγχου. Η πραγματική οικονομία έρημο τοπίο. Η διαπραγμάτευση είναι “κλινικά νεκρή” και η κοινωνία βράζει. Ο κ. Τσίπρας εξελίσσεται σε μοιραίο πρωθυπουργό για την Ελλάδα. Υβρίζει, πολώνει, ψεύδεται, συκοφαντεί. Το πρώτο ζητά συναίνεση και το βράδυ διχάζει» είπε συγκεκριμένα ο κ. Κουμουτσάκος.

Σε αντιπαραβολή έφερε την εικόνα της ΝΔ και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει τις πρωτοβουλίες στο μεταναστευτικό, το οποίο θεωρεί ζήτημα τεράστιας εθνικής σημασίας με ευρωπαϊκές και διεθνείς διαστάσεις.

«Αποδεικνύει έμπρακτα μια άλλη αντίληψη για την πολιτική. Μετέχουμε ενεργά για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα. Πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον και το συλλογικό κάλο» συνέχισε ο κ. Κουμουτσάκος, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι στις χθεσινές επικοινωνίες του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Τσίπρα και άλλους πολιτικούς αρχηγούς έθεσε ένα θέμα: το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για το μεταναστευτικό να γίνει πριν τη σύνοδο ΕΕ – Τουρκίας.

Επιπλέον, ο Γιώργος Κουμουτσάκος πρόσθεσε ότι η ΝΔ συνέστησε ειδική ομάδα διαχείρισης κρίσεων, ότι έχουν γίνει τα πρέποντα διαβήματα, πριν από την κυβέρνηση, τόσο προς την Αυστρία όσο και προς την Τουρκία χθες, ότι ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τους 28 πρέσβεις και συμμετείχε με καθαρές, εθνικές θέσεις στο ΕΛΚ. «Οι πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν, γιατί αυτό επιβάλλει η σοβαρότητα των περιστάσεων» επισήμανε.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα