Μουρίνιο: «Το πιο εύκολο να νικήσουμε με 1-0»

Μπορεί τα προηγούμενα χρόνια να είχε κατηγορηθεί για τους υπέρ το δέον αμυντικούς προσανατολισμούς που εφάρμοζε στις ομάδες του, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει τακτικές.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελεί το ρεκόρ παραγωγής γκολ στο ισπανικό πρωτάθλημα που πέτυχε ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης κατακτώντας το πρωτάθλημα.

Για αυτό το λόγο σε ερώτηση ενόψει του ματς κόντρα στην Άρσεναλ, ο τεχνικός της Τσέλσι τόνισε ότι δεν προτιμάει τη νίκη επί των «κανονιέρηδων» με το «εύκολο» 1-0 καθώς ο δρόμος που έχει χαράξει μαζί με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς είναι οι «μπλε» να αποδίδουν βάσει των επιθετικών δυνατοτήτων τους.

«Το 1-0 είναι το πιο εύκολο αποτέλεσμα στο ποδόσφαιρο. Αν θέλουμε να νικήσουμε την Άρσεναλ με 1-0, μπορούμε να το κάνουμε εύκολα. Ένα από τα πιο εύκολα αποτελέσματα στο ποδόσφαιρο είναι αυτό το σκορ. Βάζεις την ομάδα σου πίσω από το κέντρο, παίζεις κλειστά και τιμωρείς τον αντίπαλο στην αντεπίθεση. Επίσης, δεν δίνεις ελευθερία στους παίκτες σου να δείξουν τις δυνατότητες τους. Δεν το θέλω αυτό γιατί έχουμε αλλάξει προσανατολισμό. Παίζουμε σύμφωνα με την ποιότητα που διαθέτουμε. Είναι δύσκολο να αλλάξεις φιλοσοφία μόνο και μόνο για να πάρεις ένα αποτέλεσμα. Είναι σαν να κάνεις ένα βήμα πίσω».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα