Μπήκε στο κόλπο για τα καλά!

Νίκη για τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και συνωστισμός στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι Πειραιώτες νίκησαν 1-0 τον ΠΑΟΚ και μείωσαν τη διαφορά από την κορυφή στον πόντο. Βέβαια, στις πρώτες θέσεις επικρατεί ένας μικρός πανικός και αύριο η ΑΕΚ ή ο Ατρόμητος θα προχωρήσουν λίγο ακόμη στη βαθμολογία σε ένα πρωτάθλημα που έτσι όπως πάει θα κριθεί στην ισοβαθμία!

Οι «ερυθρόλευκοι» παρατάχθηκαν με 4-2-3-1 σέντερ φορ τον Ανσαριφάρντ και αμυντικά χαφ Ρομαό και Οτζίτζα Οφόε, με τον Φορτούνη «δεκάρι», τον Ανδρούτσο αριστερά και τον Πάρντο δεξιά. Αμυντικό δίδυμο οι ψηλοί Σισέ και Ένγκελς προκειμένου να μην έχει πλεονέκτημα ψηλά ο Πρίγιοβιτς και στα πλάγια Κούτρης και Ομάρ.

Ο ΠΑΟΚ με το ίδιο σύστημα, φορ τον Πρίγιοβιτς, Μακ και Βιεϊρίνα στα άκρα και Μαουρίτσιο με Τσίμιροτ αμυντικά χαφ, με τον Ελ Καντουρί μπροστά τους. Μάτος δεξιά στην άμυνα, Λέοβατς αριστερά και Βαρέλα, Ζαμπράνο κέντρο της άμυνας.

Στο πρώτο εικοσάλεπτο το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο με τον ΠΑΟΚ, όμως, να κάνει δύο-τρεις επικίνδυνες επιθέσεις από τα αριστερά. Μετά τα μισά του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός άρχισε να βγάζει πίεση πιο ψηλά με αποτέλεσμα να βγάλει το ημίχρονο έχοντας τον έλεγχο, δημιουργώντας με τη σειρά του κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις. Στο πρώτο μέρος κυριάρχησε η ένταση και η καλά οργανωμένες άμυνες.

Στην επανάληψη Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά, άνοιξε το σκορ με τον Ένγελες στο 52’ μετά από στημένη φάση και διάφορες καραμπόλες, διατήρησε την κατοχή της μπάλας μέχρι το 65’ και στα τελευταία 30 λεπτά με τις καθυστερήσεις προστάτεψε έξυπνα το αποτέλεσμα. Με δύο ψηλούς παίκτες στην άμυνα και αρκετή πίεση στα χαφ, ανάγκασε τους φιλοξενούμενους να σηκώνουν την μπάλα, χωρίς κανένα απολύτως νόημα.

Ο Τάκης Λεμονής πήγε για το 1-0, το πήρε και με κορυφαίο τον Φορτούνη πανηγύρισε μία νίκη σε ένα ματς καθόλου ποιοτικό, αλλά πολύ σημαντικό για την εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Ο διαιτητής Κομίνης έδειξε κίτρινη κάρτα στους Πρίγιοβιτς και Σισέ για «κοκορομαχία» στο 22’, στον Ανδρούτσο στο 24’ για σκληρό φάουλ, στο 32’ στο Μάτος για αναίτιο φάουλ, στο 78’ στον Ελ Καντουρί για σκληρό μαρκάρισμα, στο 90’ στον Ελ Καντουρί και στον Οτζίτζα για αψιμαχία και τέλος στις καθυστερήσεις στον Πάρντο για επικίνδυνο τάκλιν. Είναι γεγονός ότι ο διαιτητής χαρίστηκε κάρτες για να κρατήσει όλους τους παίκτες εντός γηπέδου.

ΟΣΦΠ: Προτό, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Ένγκελς, Κούτρη, Ρομαό, Οφόε, Φορτούνης (86′ Ζντιέλαρ), Πάρντο, Ανδρούτσος (69′ Μάριν), Ανσαριφάρντ (89′ Τζούρτζεβιτς).

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Λέοβατς (79′ Μπίσεσβαρ), Βαρέλα, Ζαμπράνο, Μαουρίσιο (62′ Σακχόφ), Τσίμιροτ, Μακ (69′ Κάμπος), Ελ Καντουρί, Βιεϊρίνια, Πρίγιοβιτς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα