Μπεργκ… για ομάδα με υψηλούς στόχους

Όταν μιλάει ο Κριστόφ Βαζέχα, οι υπόλοιποι απλά… ακούμε! Ο παλαίμαχος Πολωνός στράικερ δήλωσε πως ο Μάρκους Μπεργκ είναι ο καλύτερος επιθετικός του πρωταθλήματος.

Η παρουσία του Σουηδού φορ στα τελευταία παιχνίδια του Παναθηναϊκού έχει προκαλέσει μεγάλο κύκλο συζητήσεων στα ποδοσφαιρικά στέκια. Ο Κριστόφ Βαζέχα έκανε δηλώσεις στο «Goal» για την αξία του ικανότατου «πράσινου» σκόρερ και επιχείρησε τη σύγκριση με τον Τζιμπρίλ Σισέ, λέγοντας πως πρόκειται για δύο διαφορετικούς παίκτες…

«Είναι ο καλύτερος φορ του πρωταθλήματος. Είναι επιθετικός με πολλά προσόντα, είναι κινητικός παίκτης, με σωστή νοοτροπία στο γήπεδο. Προσπαθεί να δίνει τον καλύτερο του εαυτό για την ομάδα και δεν είναι μονοδιάστατος. Έχει και πάσα και γκολ κι αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι για τον Παναθηναϊκό και για κάθε ομάδα θέλει να έχει υψηλούς στόχους.

Πρόκειται για δύο διαφορετικούς παίκτες. Το γεγονός ότι είναι και οι δύο επιθετικοί δεν σημαίνει πως πρέπει απαραίτητα να τους συγκρίνουμε. Ο Σισέ είναι πιο πολύ εκτελεστής. Ο Μπεργκ συμμετέχει πιο πολύ στο παιχνίδι της ομάδας, καθώς έχει και την πάσα. Είναι άλλου τύπου φορ, άλλου στυλ επιθετικοί. Εξαρτάται λοιπόν από το τι ομάδα θέλεις να φτιάξεις ή τι ομάδα έχεις. Όταν ήμουν στο τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού και είχαμε τον Σισέ, έπρεπε να προσαρμόσουμε σχεδόν όλη την ομάδα να παίζει με τον Σισέ, για να εκμεταλλευτούμε τα στοιχεία που είχε και να τα αξιοποιήσουμε. Τώρα δεν υπάρχει μόνο ο Μπεργκ, αλλά είναι πιο χρήσιμος για την ομάδα ένας τέτοιος επιθετικός. Εξαρτάται λοιπόν από το τι ομάδα έχεις και μία ομάδα δεν έχει μόνο έναν φορ».

Ο Κριστόφ Βαζέχα σχολίασε την αγωνιστική αναγέννηση του Σουηδού άσου, τονίζοντας: «Κάθε μεταγραφή εμπεριέχει ρίσκο. Και για να υπάρχει λιγότερο ρίσκο θα πρέπει να παίρνεις τους παίκτες που ταιριάζουν στον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η ομάδα. Μπορεί για παράδειγμα ένας παίκτης να είναι “αστέρι” κάπου αλλού και να πάει σε μια άλλη ομάδα που παίζει διαφορετικά απ’ ότι τον βολεύει και να μην πιάσει. Ή να μην πιάσει σε μία ομάδα και να πάει σε άλλη και να δεις άλλον παίκτη. Όλα μπορούν να συμβούν. Αλλά το σημαντικότερο για μία μεταγραφή είναι να ταιριάζει στο στυλ ποδοσφαίρου που παίζει η ομάδα. Κι ο Μπεργκ ταιριάζει απόλυτα στο στυλ του φετινού Παναθηναϊκού».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα