“Μόνος ένας ανόητος ή εμπρηστής θα ήθελε πρόωρες κάλπες”

Στα όσα διακινούνται το τελευταίο καιρό περί πρόωρων εκλογών αναφέρθηκε ο Δημήτρης Παπαδημούλης σε συνέντευξή του στο Spiegel που χαρακτήρισε ανόητους όσοι επιθυμούν πρόωρες κάλπες.  “Η Αθήνα και οι δανειστές της βρίσκονται και πάλι στα “μαχαίρια”, σχολιάζει μεταξύ άλλων το γερμανικό περιοδικό.

“Οι συνομιλίες για τα νέα μέτρα λιτότητας παραπαίουν. Μήπως τώρα επαναλαμβάνεται το δράμα του 2015 περί Grexit;”, διερωτάται το γερμανικό περιοδικό με τον Δημήτρη Παπαδημούλη να τονίζει ότι “κανείς δεν θέλει να βιώσει το χάος του περασμένου καλοκαιριού”. Ακόμη δηλώνει “πεπεισμένος ότι η ελληνική κυβέρνηση θα παρουσιάσει την αξιολόγησή της για τις επιχειρήσεις έκτακτης ανάγκης εντός των προσεχών εβδομάδων.
“Το ΔΝΤ απαιτεί τη λήψη περαιτέρω μέτρων λιτότητας και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έδωσε την δική του μάχη… Βλέπετε μια λύση;, τον ρωτά ο δημοσιογράφος του Spiegel.

“Δεν ήταν δική μας ιδέα η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης, μερικοί από τους Ευρωπαίους εταίρους μας επιμένουν. Ονειρεύομαι την ημέρα που η Ε.Ε. θα αποφασίσει τελικά να λύσει τα προβλήματα τους χωρίς εξωτερική βοήθεια”, επισημαίνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Την ίδια ώρα, στην ερώτηση αν ο Αλέξης Τσίπρας θα καταφέρει να επιβιώσει λαμβάνοντας περαιτέρω μέτρα λιτότητας και αυξήσεις φόρων την ώρα που η ελληνική αντιπολίτευση ζητά επιτακτική της παραίτηση της κυβέρνησης, υπογραμμίζει πως στην παρούσα φάση, μόνος ένας ανόητος ή ένας εμπρηστής θα ήθελε να γίνουν νέες εκλογές στην Ελλάδα.

“Οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν στη χώρα σύμφωνα με το πρόγραμμα, το 2019. Το σενάριο των εκλογών εξυπηρετεί μόνο όσους θέλουν την αστάθεια. Η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών στις Βρυξέλλες, αντιλαμβάνεται ότι νέες εκλογές δεν θα αφορούσαν μόνο την Ελλάδα, αλλά θα έχουν ως αποτέλεσμα ολόκληρη την αποσταθεροποίηση της Ευρωζώνης. Και η παρούσα συγκυρία έχει πολλά άλλα προβλήματα, όπως την κρίση των προσφύγων, την εύθραυστη οικονομική ανάπτυξη, την τρομοκρατία, το κρίσιμο δημοψήφισμα στη Βρετανία. Μόνο ένας ανόητος ή ένας εμπρηστής θα έπαιζε στην παρούσα κατάσταση με τη φωτιά”, τονίζει, επισημαίνοντας παράλληλα πως η προσφυγική κρίση έχει φέρει πιο κοντά την Αθήνα και το Βερολίνο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα