Μ. Χρυσοχοΐδης: Δεν θα μπουν σε κινητικότητα τα ΕΛΤΑ

Δεν θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Μ. Χρυσοχοΐδης, κατά την παρουσίαση του ψηφιακού ταχυδρομείου.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης εξήρε την προσπάθεια της διοίκησης και των εργαζομένων για την εξυγίανση της εταιρείας και τόνισε ότι «τα ΕΛΤΑ θα απογειωθούν», αν και, όπως είπε, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία «βούλιαξαν κι αυτά μέσα στην ακινησία που μας διέκρινε τα προηγούμενα χρόνια».

Ερωτηθείς σχετικά με την πορεία ιδιωτικοποίησης της εταιρείας, δήλωσε πως αυτό δεν αφορά το άμεσο μέλλον.

Ο πρόεδρος των ΕΛΤΑ και διευθύνων σύμβουλος, Κ. Μελαχροινός, παρουσιάζοντας τη μετάβαση από το φυσικό στο ψηφιακό ταχυδρομείο, σημείωσε ότι μέσω της τεχνολογίας τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα προς το μέλλον.

«Έχει σημασία», τόνισε, «ότι η μετάβαση δεν είναι ξεκομμένη από το σύνολο της λειτουργίας των ΕΛΤΑ καθώς αφορά στο σύνολο των υπηρεσιών τους. Με το ψηφιακό γραμματόσημο τα Ελληνικά Ταχυδρομεία απευθύνονται στη νέα γενιά, ενώ παράλληλα εκσυγχρονίζουν την ποιότητα και ενισχύουν την αξιοπιστία των υπηρεσιών τους».

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Μ. Δασκαλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο καθεστώς ανταγωνισμού που διέπει πλέον τη λειτουργία των ΕΛΤΑ μετά την απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς, και τόνισε ότι η μετάβαση δεν είναι εύκολη, αλλά τα ΕΛΤΑ ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των νέων δεδομένων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα