Νέα Δημοκρατία: Ο μεγάλος φόβος για το όνομα

Ιδιαίτερη ανησυχία για τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης όσον αφορά την ονομασία της ΠΓΔΜ εκφράζουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, με γνώση των ονομάτων που έχουν πέσει στο τραπέζι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προκρίνονται ονόματα όπως «Νέα Μακεδονία» ή «Άνω Μακεδονία», με την Πειραιώς να εκφράζει ανησυχία ότι ο χρονικός και γεωγραφικός προσδιορισμός μπορούν εύκολα να φύγουν και να απομείνει σκέτο το «Μακεδονία». Από την αξιωματική αντιπολίτευση εκφράζουν ακόμα έντονη ανησυχία ότι παρά τους λεονταρισμούς του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά απέναντι στον Μάθιου Νίμιτς, ο διαπραγματευτής του ΟΗΕ επιδιώκει σαλαμοποίηση της διαδικασίας, από την οποία η Ελλάδα θα βγει σαφώς χαμένη, καθώς δεν θα έχει λάβει καμία έμπρακτη δέσμευση από τα Σκόπια.

Την ίδια ώρα, στον απόηχο του συλλαλητηρίου τα «γαλάζια» στελέχη σχολιάζουν ότι φάνηκε πως η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού (που μέχρι σήμερα αποτυπωνόταν σε ποσοστό 7 στους 10 στις δημοσκοπήσεις), διαφωνεί με τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στο όνομα. Οι ίδιοι, προσθέτουν, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δεν έχει καμία κοινωνική νομιμοποίηση να φέρει ένα τέτοιο όνομα στη Βουλή και να αναζητήσει 151 βουλευτές να το ψηφίσουν, αν ο κυβερνητικός εταίρος του, Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ, προκειμένου να επιβιώσουν πολιτικά αποφασίσουν να πουν «Όχι» ή να απόσχουν.

Αν και ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να μην παρεβρεθεί στο Σύνταγμα για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως για να μην κατηγορηθεί ότι χρωματίζει πολιτικά την εκδήλωση, το «παρών» έδωσαν δεκάδες κορυφαία στελέχη της ΝΔ, με πρώτο τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο είχε δειπνήσει μαζί στην Καλαμάτα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα