«Νέα εξωτερική εποπτεία από τους δανειστές και μετά το 2014»

 Η εποπτεία της τρόικας στην Ελλάδα θα συνεχιστεί και μετά το 2014, εκτιμά η Citigroup σε ανάλυση της. Μεταξύ άλλων προβλέπει ως ενδεχόμενες τις πρόωρες εκλογές την άνοιξη του 2015, μετά από αδιέξοδο στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή.

 Η  Ελλάδα πιθανώς θα αποδεχθεί κάποιας μορφής εξωτερική εποπτεία από τους επίσημους δανειστές και μετά από το 2014, πιθανώς συμφωνώντας σε μια προληπτική πιστωτική γραμμή μετά από τη λήξη του προγράμματος του EFSF τον Δεκέμβριο του 2014′ τονίζεται αρχικά.   Στις εκλογές αυτές η Citigroup θεωρεί πως θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, και αμέσως μετά εκθέτει το τι θα επακολουθήσει.

”Η εξέλιξη αυτή είναι πιθανό να αυξήσει την αντιπαράθεση με τους επίσημους δανειστές της Ελλάδας, σε σχέση με το παρελθόν, πιθανώς βάζοντας σε κίνδυνο το ακόμη εύθραυστο κλίμα των ξένων επενδυτών για την Ελλάδα. Μια πρόωρη έξοδος από το πρόγραμμα διάσωσης, όπως υπόσχεται η κυβέρνηση, κινδυνεύει επίσης να έχει τα ίδια αποτελέσματα” αναφέρει.

Όπως εκτιμά η Citigroup, η Ελλάδα χρειάζεται την εισροή ξένου κεφαλαίου για να υποστηρίξει την οικονομική ανάκαμψη, δεδομένης της ακόμη σφιχτής κατάστασης ρευστότητας στο εσωτερικό και των πρόσφατων ενδείξεων για εξασθένιση του οικονομικού momentum.

Η Ελλάδα, αναφέρει ο οίκος, πιθανώς θα αποδεχθεί κάποιας μορφής εξωτερική εποπτεία από τους επίσημους δανειστές και μετά από το 2014, πιθανώς συμφωνώντας σε μια προληπτική πιστωτική γραμμή μετά από τη λήξη του προγράμματος του EFSF τον Δεκέμβριο του 2014.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα