Νέα εποχή για τους «μικρομεσαίους»

Αλλάζουν τα δεδομένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μέσα στη γενικότερη… αναμπουμπούλα και με τη σύμφωνη γνώμη των τεσσάρων μεγάλων ομάδων, έγινε ανακατανομή των εσόδων των ομάδων της Super League από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, προς το συμφέρον των λιγότερο εμπορικών ομάδων.

Πλέον, το ποσοστό θα μοιράζεται ως εξής: 40% ισομερώς και 60% βάση της βαθμολογικής θέσης. Οι ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, μάλιστα, ζήτησαν να γίνει 50-50, αλλά ΠΑΟ και ΟΣΦΠ διαφώνησαν, αλλά ακόμη κι έτσι το 40% το αποδέχθηκαν με ικανοποίηση οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων ΠΑΕ. Ο Χρήστος Πανόπουλος, μάλιστα, εκπροσωπώντας τους «μικρομεσαίους» ευχαρίστησε τις διοικήσεις των τεσσάρων ΠΑΕ!

Τέλος, υπήρξε και μία κατ’ αρχήν συμφωνία προκειμένου να γίνουν βήματα για να γίνει επαγγελματική η ελληνική διαιτησία. Η ανακοίνωση της Super League αναφέρει συνοπτικά:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
1)Αποφασίστηκε η αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων, καταρχήν για την αγωνιστική περίοδο 2016-17, επί τη βάσει των βασικών αξόνων της «πρότασης των έντεκα ομάδων».
2) Αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής η οποία θα επεξεργαστεί την «πρόταση των έντεκα ομάδων» για τη διαιτησία και θα την επαναφέρει προς έγκριση και εν συνεχεία προς υποβολή στην Ε.Π.Ο.
3) Αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής για την επεξεργασία και υποβολή προς το Δ.Σ. του συνεταιρισμού, εισήγησης αναφορικά με την αναδιάρθρωση του συστήματος λειτουργίας και διοίκησης της Super League»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα