Νέο ομόλογο από τα ΕΛ.ΠΕ.

Στην έκδοση ενός νέου ομολόγου θα προχωρήσουν τα Ελληνικά Πετρέλαια, το οποίο αναμένεται να αναχρηματοδοτήσει το παλαιότερο ομολογιακό δάνειο των 400 εκατ. ευρώ της εταιρείας και το οποίο λήγει το προσεχές διάστημα. Αυτό αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛ.ΠΕ., Γρηγόρης Στεργιούλης, στην τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε σε μεγάλη κυριακάτικη εφημερίδα.

Η αλήθεια είναι ότι τα χρηματικά διαθέσιμα των ΕΛ.ΠΕ. ξεπερνούν τα 1,8 δισ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι το δάνειο θα μπορούσε να αποπληρωθεί και όχι να αναχρηματοδοτηθεί. Το γιατί δεν επελέγη η πρώτη εκδοχή το αιτιολόγησε ο κ. Στεργιούλης, λέγοντας ότι «προτιμούμε να αξιοποιήσουμε τα διαθέσιμά μας σε φθηνές αγορές αργού πετρελαίου».

Σύμφωνα, πάντα, με τον CEO των ΕΛ.ΠΕ., «η περίοδος των capital controls ήταν πολύ δύσκολη και πολύ διδακτική. Οι ανάγκες των ΕΛ.ΠΕ. καλύπτονται με αγορές αργού της τάξεως των 500-600 εκατ. δολαρίων τον μήνα. Η διαχείριση αυτής της διαδικασίας είναι η δική μας δουλειά. Μην ξεχνάτε ότι οι προμηθευτές δεν δέχονται ακόμη εγγυητικές ελληνικών τραπεζών».

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Στεργιούλης δήλωσε πεπεισμένος ότι οι αγορές αργού αυτή την περίοδο θα αντισταθμίσουν και με το παραπάνω την αύξηση στα χρηματοοικονομικά κόστη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα