«Ναι» των κοινωνικών εταίρων στην αύξηση του κατώτατου μισθού

Την πρώτη τους συνάντηση είχαν σήμερα στο υπουργείο Εργασίας οι εργοδοτικοί, συνδικαλιστικοί και κρατικοί φορείς, με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων να τάσσονται υπέρ –έστω και με αστερίσκους– της αύξησης του κατώτερου μισθού.

Καταρχάς, τόσο οι εργοδότες όσο και τα συνδικάτα χαιρέτησαν την μετά από μία 5ετία επανέναρξη του κοινωνικού διαλόγου και ζήτησαν να επανέλθει ο θεσμός της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και να δοθεί στους κοινωνικούς εταίρους η δυνατότητα να αποφασίσουν για όλα τα ζητήματα χωρίς παρεμβάσεις.

Από την πλευρά της, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) χαρακτήρισε τις προτάσεις της κυβέρνησης απόλυτα συμβατές με τα αιτήματα των συνδικάτων, ενώ από την πλευρά των εργοδοτών εκφράστηκαν επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο της επαναφοράς των τριετιών και των ωριμάνσεων, καθώς και για το υψηλό μη μισθολογικό κόστος.

Αυτό που, ωστόσο, προκάλεσε αίσθηση ήταν η αναφορά του προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου Βασίλη Κροκίδη, ο οποίος έκανε λόγο για 800.000 αδήλωτους εργαζόμενους και 2 δισ. ευρώ ετησίως απώλειες για τα ασφαλιστικά Ταμεία, επικαλούμενος πληροφορίες του ΣΕΠΕ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα