Νικητές οι Freaky Fortune και Risky Κidd

Νικητήριο τραγούδι του ελληνικού τελικού για τον 59ο διαγωνισμό της Eurovision αναδείχθηκε το «Rise Up» των Freaky Fortune και Risky Κidd.

Όλα όσα έγιναν στον ελληνικό τελικό

Ο ελληνικός τελικός που ανέδειξε το τραγούδι που θα στείλουμε στον 59ο ευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision ξεκίνησε στις 21:00 και ολοκληρώθηκε στις 23:00 και προβλήθηκε από τη συχνότητα της Δημόσιας Τηλεόρασης με τους παρουσιαστές Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Καπουτζίδη να «κλέβουν» τις εντυπώσεις.

Η Δέσποινα Βανδή εμφανίστηκε μέσα σε μια κατάλευκη τουαλέτα να τραγουδά το κομμάτι «Λίγο κρασί λίγο θάλασσα και το αγόρι μου» της Μαρινέλλας και ο Γιώργος Καπουτζίδης πήρε σειρά τραγουδώντας μαζί της το «Ώτο στοπ», της Άννας Βίσση!

«Είμαστε εδώ όπως και πέρυσι. Η αγάπη μας για τη μουσική συνεχίζεται», είπαν οι παρουσιαστές της βραδιάς, ενώ λίγο αργότερα η Δέσποινα Βανδή αποκάλυψε: «Θα αλλάξουμε τρία ρούχα μέσα σε δύο ώρες». «Είμαστε οι τελευταίοι παρουσιαστές της ΕΡΤ και οι πρώτοι της δημόσιας τηλεόρασης» τόνισαν και οι δύο και η βραδιά ξεκίνησε…

Στη συνέχεια, και πριν ερμηνεύσουν τα τραγούδια τους οι διαγωνιζόμενοι, εμφανίστηκε η Καλομοίρα, τραγουδώντας σε διασκευή του Claydee το «My Secret Combination» με το οποίο μας είχε εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό μερικά χρόνια πριν.

Από την πλευρά τους, οι Μέλισσες πήραν το «Μάθημά» τους από τους Πασχάλη, Μπέσσυ Αργυράκη, Μαριάννα Τόλη και Ρόμπερτ Ουίλιαμς… Εξ ίσου απολαυστικές ήταν και η Ελπίδα με την Τάμτα που τραγούδησαν το «Σωκράτη εσύ σούπερ σταρ».

Αίσθηση προκάλεσε και η κοινή εμφάνιση της Demy που τραγούδησε με τη Σοφία Βόσσου «Σαν να μπαίνει η άνοιξη». Στη συνέχεια, η Καίτη Γαρμπή σε μία ανατρεπτική εμφάνιση με τους Vegas, ξεσήκωσε το κοινό.

Πρώτη από τους διαγωνιζόμενους εμφανίστηκε η Κρυσταλλία, η οποία ερμήνευσε το «Πεταλούδα στην Αθήνα» σε μουσική του Νίκου Αντύπα και στίχους του Άρη Δαβαράκη.

Στη συνέχεια οι Freaky Fortune και Risky kidd ανέβηκαν στη σκηνή του «Acro» και ερμήνευσαν το τραγούδι τους «Rise Up». Τρίτος εμφανίστηκε στη σκηνή του ελληνικού τελικού ο Κώστας Μαρτάκης που τραγούδησε «Κανένας δεν σταματά». Τελευταίοι διαγωνίστηκαν οι Mark Angelo και Josephine που τραγούδησαν «Dancing Night».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα