Ξαφνικά… στην τσίτα η ΑΕΚ

Την ημέρα που διεκόπη ο θεσμός του Κυπέλλου, οι παίκτες της ΑΕΚ και ο Γκουστάβο Πογιέτ δεν μιλιόντουσαν. Ένιωθαν ότι τους έχουν στερήσει το δικαίωμα να διεκδικήσουν κάτι στο οποίο στόχευαν από την αρχή της χρονιάς.

Την επόμενη μέρα, ωστόσο, ενημερώθηκαν από τη διοίκηση ότι θα πρέπει να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι ανά πάσα στιγμή η απόφαση μπορεί να αλλάξει. Αυτό το έλαβε σοβαρά υπ’ όψιν του ο Γκουστάβο Πογιέτ και απαίτησε… αποφυγή τραυματισμών και μερική αποφόρτιση μέχρι νεωτέρας. Ένας από τους λόγους της αγωνιστικής καθίζησης της ομάδας ήταν αυτός ακριβώς.

Παίκτες και προπονητής ξέρουν πλέον πως το γεμάτο καλεντάρι με τα έξι παιχνίδια των Play Off θα μεγαλώσει με δύο ματς Κυπέλλου και ίσως έναν τελικό. Έλα που ξαφνικά, όμως, έμαθαν πως και το παιχνίδι της Λιβαδειάς είναι τελικός! Γιατί; Πολύ απλά επειδή ο εναρμονισμός του καταστατικού της ΕΠΟ με αυτόν της FIFA ίσως οδηγήσει σε νέες εξελίξεις. Εξηγούμαστε:

Ακόμη κι αν οι αλλαγές που συμφωνήθηκαν μεταξύ του Σταύρου Κοντονή, της FIFA και του Γιώργου Γκιρτζίκη δεν πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα, αλλά στα τέλη του Ιούνιου, η ΠΑΕ ΑΕΚ θα ψαχτεί για το αν ο νέος κανονισμός δεοντολογίας περιλαμβάνει και παράγοντες ομάδων και κυρίως αν περιλαμβάνει και κυρώσεις όπως αφαίρεση βαθμών κτλ, ώστε να κινηθεί εις βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Ολυμπιακού.
Κάτι τέτοιο δεν συγκεντρώνει και πολλές δυνατότητες, μετά το «φτύσιμο» της Γιουβέντους στην Ιταλία. Η FIFA και η UEFA δεν προχωρούν σε τέτοιες κινήσεις όταν δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση, κάτι που είναι αδύνατο να επιτευχθεί μέχρι τον Αύγουστο του 2016.

Έντονη μετεγγραφική δραστηριότητα

Κατά τα άλλα, η ΑΕΚ έχει μπει για τα καλά στο μετεγγραφικό παζάρι, αφού ήδη έχει αποφασίσει να καταθέσει επίσημη πρόταση στον 28χρονο Γιόχαν Ταβάρες της Εστορίλ, τον οποίο κάποιοι μπορεί να θυμούνται από τις δύο αναμετρήσεις τον Πορτογάλων με τον Παναθηναϊκό το φθινόπωρο του 2015. Η αγορά της Πορτογαλίας τούς άφησε ικανοποιημένους τόσο στην περίπτωση του Σιμόες, όσο και σε αυτήν του Μπαρμπόσα και υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του υψηλόσωμου στόπερ. Πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί πως η ΠΑΕ δεν θα μπει σε καμία μορφή πλειστηριασμού, δηλαδή αν η πρόταση απορριφθεί, δε θα επανέλθει με μεγαλύτερη…

Την ίδια ώρα, έντονο είναι το ενδιαφέρον για τον Μάριους Στεπίνσκι της Ρουχ Χορζόφ. Ο επιθετικός της πολωνικής ομάδας έφτασε στις 3 Απριλίου, τα 14 γκολ στο πρωτάθλημα της Πολωνίας και έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της συγκεκριμένης λίγκας που φτάνει αυτόν τον αριθμό τερμάτων πριν κλείσει τα 21, μετά τον Λεβαντόφσκι. Αυτό το στατιστικό στοιχείο δείχνει πόσο ικανός σκόρερ είναι και δικαιολογεί τους Πολωνούς που τον θεωρούν το μεγάλο τους αστέρι, αλλά και τη διοίκηση της ομάδας του που ζητάει 2.000.000 ευρώ! Το ποσό είναι μεγάλο για παίκτη τέτοιας ηλικίας με καλές επιδόσεις μεν, αλλά σε πρωτάθλημα β΄ διαλογής, ωστόσο το ενδιαφέρον υπάρχει και η ΑΕΚ αναμένεται να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα