Ξεκαθάρισε το τοπίο, στόχος η δεύτερη θέση!

Η 22η αγωνιστική αποδείχθηκε πολύ πιο καθοριστική, απ’ ότι είχε εκτιμηθεί αρχικά από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Το δεδομένο, πλέον, είναι ένα. Ο βασικός στόχος, πλέον, είναι η δεύτερη θέση.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Η ήττα του ΠΑΟΚ στην Κρήτη, από τον ΟΦΗ, ξεκαθάρισε το τοπίο, το οποίο παρέμενε θολό μέχρι και πριν ένα 24άωρο. Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο ισοβαθμεί με τον «Δικέφαλο του Βορρά», αλλά έχει και το πλεονέκτημα, καθώς έχει νικήσει στην Τούμπα. Ο βατός στόχος, λοιπόν, είναι ξεκάθαρος. Η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και το πλεονέκτημα στα play off, ώστε να διατηρήσει τη συγκεκριμένη θέση και να διεκδικήσει την πρόκρισή του στο Champions League και το Europa League με όλες τις ευνοϊκές παραμέτρους που συνεπάγονται.

Σημαντικό ρόλο στο πλάνο που έχουν καταστρώσει οι «πράσινοι», θα διαδραματίσει η Λεωφόρος Αλεξάνδρας. Ο Παναθηναϊκός έχει το καλύτερο πρόγραμμα από τους δύο… αντιπάλους του, ενώ έχει να αντιμετωπίσει και τους δύο στην έδρα του. Αυτό σημαίνει πως έχει τις πιθανότητες με το μέρος του.

Μέσα από τη… Λεωφόρο, ανοίγεται και μία ακόμη προοπτική, αν και εκ των πραγμάτων συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες. Η συγκεκριμένη προοπτική βρίσκεται σε συνάρτηση με το αποτέλεσμα στο ντέρμπι της Τούμπας, μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Σε περίπτωση νίκης των «ερυθρόλευκων», ο Παναθηναϊκός σχεδόν ξεχνά το… όνειρο της πρωτιάς, αλλά αυξάνει εντυπωσιακά τις πιθανότητές του για τη δεύτερη θέση. Σε περίπτωση ήττας του Ολυμπιακού και με δεδομένο ότι ακολουθεί το ντέρμπι «αιωνίων» στη Λεωφόρο, η προοπτική ανοίγει διάπλατα και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα.

Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο μπροστά, χρειάζεται αντοχές και σωστές επιλογές. Στον Παναθηναϊκό θέλουν να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια που τους δίνονται και να επιδιώξουν ό,τι τους αντιστοιχεί από τη φετινή τους παρουσία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα