Ξεκινά η προσπάθεια αναρρίχησης!

 

Η Ελλάδα ξεκίνησε με μία νίκη και μία πρόκριση την προσπάθεια επανάκτησης μίας θέσης στη βαθμολογία της UEFA που να εξασφαλίσει απ’ ευθείας συμμετοχή της πρωταθλήτριας ομάδας στους ομίλους του Champions League και υπό προϋποθέσεις της Κυπελλούχου σε αυτούς του Europa.

Δίχως να έχει υπολογίσει ακόμη η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία τους πόντους και το μπόνους από τα ματς του ΠΑΣ με την Οντ, αυτή η στιγμή η Ελλάδα καταλαμβάνει τη 14η θέση της ειδικής βαθμολογίας με 22.100 βαθμούς, ενώ η 13η Ολλανδία έχει 22.763 και η 12η Τσεχία 27.675. Η Τσεχία τα επόμενα δύο χρόνια αναμένεται να κατρακυλήσει, διότι τις σεζόν 2012-13 και 2013-14 συγκέντρωσε πολλούς βαθμούς (8.500 και 8.000), ενώ τις αντίστοιχες χρονιές η Ελλάδα συγκέντρωσε 4.400 και 6.100 πόντους!

Πέρσι η χώρα μας συγκέντρωσε 5.400 πόντους με 5 ομάδες και συνολικά έξι προκρίσεις. Για να καταφέρει φέτος η Ελλάδα να προσπεράσει την Ολλανδία, αρκεί να φέρει μία παραπάνω νίκη στο σύνολο των αγώνων που θα παίξει και να έχει τον ίδιο αριθμό προκρίσεων. Επειδή ο ΠΑΣ δύσκολα θα κάμψει την αντίσταση της Αλκμάαρ, τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με τον  Άγιαξ αποκτούν ιδιαίτερη σημασία. Πάντως, ακόμη και μία ισοπαλία των Ιωαννίνων με τους Ολλανδούς θα έχει τη σημασία της.

Θεωρητικά, η Ελλάδα μπορεί φέτος να περάσει και την Τσεχία και να ξεκινήσει του χρόνου από την εξαιρετικά προνομιούχα 12η θέση, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει Ολυμπιακός, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να προκριθούν σε ομίλους και να κάνουν γερές μπάζες. Θα δούμε αν αυτό είναι εφικτό το βράδυ της Πέμπτης όταν οι τέσσερις ομάδες – αλλά και ο ΠΑΣ – ολοκληρώσουν τα παιχνίδια της τρίτης προκριματικής φάσης των δύο διοργανώσεων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα