Ξεκινούν τα ξενύχτια για τον Γιάννη (Video)

Όσοι πιστοί προσέλθετε! Εμείς που βάζουμε ξυπνητήρι για να δούμε τον Γιάννη Αντετοκούμπο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού να οργιάζει πριν καν πατήσει τα 22 του χρόνια [την κλασική ηλικία εισόδου νέων παικτών στο ΝΒΑ] διαμορφώνουμε ήδη το πρόγραμμα ύπνου. Το αμερικανικό επαγγελματικό πρωτάθλημα μπάσκετ ξεκινά ο Γιάννης είναι ο All Star μας!

Τι να πει κανείς για το παιδί θαύμα του σύγχρονου μπάσκετ, τον υπεράνθρωπο που μπορεί να παίξει άμυνα και επίθεση σε δέκα διαφορετικές θέσεις; Ο Γιάννης Αντετοκούμπο, με διαρκώς ανοδικά στατιστικά στοιχεία από τον πρώτο του (ρούκι) χρόνο στο ΝΒΑ, στο δεύτερο, από το δεύτερο στο πρώτο μισό του τρίτου και από το δεύτερο μισό του τρίτου μέχρι το περσινό φινάλε των Bucks, είναι έτοιμος να μας δείξει σε ποιο επίπεδο θα κυμανθεί η φετινή του πρόοδος.

Φέτος ο Γιάννης θα ξεκινά ως βασικός πόιντ-γκαρντ των Bucks και θέλουμε να δούμε τι από τα τρία θα συμβεί: α) θα έχει ξεχάσει εντελώς το μπάσκετ και θα επέλθει σε μία μετριότητα; β) Θα συνεχίσει την εκπληκτική του πορεία με μικρή άνοδο για να φτάσει στα επίπεδα των 20 πόντων, 10 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 55% ευστοχία ανά αγώνα; γ) θα εκτοξεύσει τους αριθμούς του σε μη υπολογίσιμα στατιστικά δεδομένα, με το ρόλο του ηγέτη των Bucks και με πορεία προς τα Play off με καλό πλασάρισμα;

Το πρώτο σχεδόν το αποκλείουμε, όχι μόνο εμείς, αλλά και ολόκληρη η βιομηχανία μπάσκετ των ΗΠΑ ή έστω των Bucks που έκριναν ότι πρόκειται για παίκτη All Star και του προσέφεραν συμβόλαιο 25 εκατομμυρίων δολαρίων ανά έτος. Το δεύτερο σενάριο είναι το πιο πιθανό. Το τρίτο σενάριο – το να δούμε δηλαδή έναν Γιάννη με 20 και βάλε πόντους ανά αγώνα και με επιδόσεις τύπου triple-double – Θα φανεί στην πορεία.

Εδώ είμαστε για να καταγράψουμε την πρόοδό του κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Δεν θέλουμε να ξεκινήσουμε συγκρίσεις με παίκτες που έγραψαν ιστορία, αλλά στα 21 του χρόνια έφτασε σε αριθμούς που παίκτες που ανήκουν στο γκρουπ των 50 κορυφαίων παικτών του ΝΒΑ όλων των εποχών (https://en.wikipedia.org/wiki/50_Greatest_Players_in_NBA_History) θα ζήλευαν.

Θυμίζουμε πως πέρσι ο Γιάννης Αντετοκούμπο έγραψε:

80 Παιχνίδια (79 βασικός) και 35,3 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα

16,9 πόντους ανά αγώνα με ποσοστό ευστοχίας 50,6%

7,7 ριμπάουντ ανά αγώνα

4,3 ασίστ ανά αγώνα

1,4 τάπες ανά αγώνα

1,2 κλεψίματα ανά αγώνα

Oι αριθμοί αυτοί δεν αποτυπώνουν όλη την πραγματικότητα, διότι από τη στιγμή που ο Τζέισον Κιντ τον μετέτρεψε σε «άσο» τους έχει αυξήσει (18,8 πόντοι. 8,6 ριμπάουντ και 7,2 ασίστ!). Για την ιστορία, μόνο ένας παίκτης στα χρονικά του ΝΒΑ έχει ξεπεράσει αυτούς τους αριθμούς (που αφορούν μισή χρονιά ξαναλέμε). Αυτός ο παίκτης λέγεται Μάτζικ Τζόνσον.

 

Δείτε εδώ τις 10 κορυφαίες φάσεις του Γιάννη στο NBA:

Δείτε εδώ τις 10 καλύτερες στιγμές του Αντετοκούμπο τη σεζόν 2015-16

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα