«Ξεφτίζει» η εικόνα αξιοπιστίας της UEFA

Έχει αρχίσει και «ξεφτίζει» για τα καλά η εικόνα της UEFA. Αφορμή δεν αποτελούν μόνο τα σκάνδαλα, στα οποία εμπλέκονται τα στελέχη της, σε συνδυασμό με εκείνα της FIFA, αλλά και οι επιλεκτικές, όσο και «περίεργες» αποφάσεις που κατά καιρούς λαμβάνουν τα όργανά της.

Σε κάθε περίπτωση, το… αλάθητο που χαρακτήριζε τα προηγούμενα χρόνια την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, έχει αρχίσει να αμφισβητείται ανοικτά. Τελευταίο περιστατικό αποτελεί η αντίδραση του διεθνούς Βέλγου ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Σίτι, Βινσέντ Κομπανί, ο οποίος εξαπέλυσε άγρια επίθεση για της UEFA, με αφορμή την ενδεχόμενη τιμωρία της ομάδας του, λόγω των αποδοκιμασιών των οπαδών της κατά την ανάκρουση του ύμνου της Σεβίλλης, στο πρόσφατο ματς του Champions League.

«Είναι γελοίο. Έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια στην Ευρώπη κατά την διάρκεια των οποίων έχουμε γίνει στόχος ρατσιστικών ύβρεων και απλώς έπρεπε να το υποστούμε. Δεν δικαιολογείται τέτοια αντίδραση για το τραγούδι του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν είναι και τίποτα ιερό! Οι οπαδοί μας έχουν κάθε δικαίωμα να εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους και να τονίζουν πως οι ποδοσφαιριστές κάποιες φορές αντιμετωπίζουμε πολύ χειρότερα πράγματα από ένα απλό γιουχάισμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κομπανί.

Η ΟΥΕΦΑ ξεκίνησε τις διαδικασίες έρευνας του συμβάντος, το οποίο θα συμπεριληφθεί στην επόμενη συνάντηση του πειθαρχικού σώματος της Ομοσπονδίας όπου θα ανακοινωθεί και η ενδεχόμενη τιμωρία του συλλόγου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα