Ξεχειλίζει το ταλέντο σε αυτή την Εθνική!

 

Δεν υπάρχει λόγος για υπέρτατο ενθουσιασμό μετά την παρουσία της Εθνικής μας ομάδας στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας πριν από το προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο. Η νίκη επί της Τουρκίας στο ΟΑΚΑ με 78-52 φαντάζει μεγάλη, αλλά το κεφάλι πρέπει να παραμείνει χαμηλά, διότι η Εθνική πολλές φορές την έχει πατήσει στη συγκεκριμένη προκριματική διοργάνωση.

Ανεξαρτήτως, όμως, του τι θα συμβεί στον ιταλικό βορρά, το σίγουρο είναι ότι το ελληνικό μπάσκετ έχει παρόν και μέλλον. Δεν είναι μόνο ότι ο Γιάννης Αντετοκούμπο έφερε και τον… αδερφό του που είναι επίσης παικταράς, ούτε ότι ο Παπαπέτρου τα «σπάει», οι Καλάθης και Κουφός είναι NBAers και ο Μπουρούσης ο… Μπουρούσης. Είναι απλά ευδιάκριτο πως δεν υπάρχει γενιά που να μη παράγει ταλαντούχους Έλληνες καλαθοσφαιριστές, κάτι που μετατρέπει την Εθνική Ελλάδας πάντα σε ανταγωνιστική ομάδα και τις προσδοκίες για κάτι καλύτερο στο μέλλον, πάντα υψηλές.

Στο φιλικό του Αμαρουσίου οι «γαλανόλευκοι» διακρίθηκαν για την αμυντική προσήλωση, το πάθος εκείνων που δεν έχουν σίγουρη τη θέση στη 12άδα και τον επιθετικό πλουραλισμό, όχι τόσο σε σχέση με τους παίκτες που σκόραραν, όσο με τον τρόπο που έψαχναν και πετύχαιναν το καλάθι.  Από την Εθνική δεν έλειψε ούτε το μακρινό σουτ, ούτε το καλάθι μέσα από τη ρακέτα, ούτε καν από μέση απόσταση, ενώ δούλεψαν και πέτυχαν και ψηλά και χαμηλά σχήματα και λειτούργησε κάθε λογής επιθετικός σχηματισμός!

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 42-34, 60-41, 78-52

Ελλάδα: Αθηναίου 3 (1), Μπουρούσης 6 (2), Καλάθης 8, Καββαδάς, Μάντζαρης 2, Αγραβάνης 8 (1), Παπαπέτρου 15 (1), Ντόρσεϊ, Χαραλαμπόπουλος, Μπόγρης 2, Γ. Αντετοκούνμπο 13, Κουφός 17, Θ. Αντετοκούνμπο 4.

Τουρκία: Αρσλάν 1, Ασίκ 4, Μπαλμπάι, Γκιουλέρ 6 (2), Οσμάν 12, Χερσέκ, Ερντέν 15, Μαχμούτογλου 3 (1), Σαβάς 2, Γκεγίκ 3 (1), Ντίξον 5 (1), Μπατούκ, Κορκμάζ 1, Μουτάφ, Σιπάχι.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα