Οι αγρότες βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους στις 20 Ιανουαρίου

Ο κύβος ερρίφθη. Την ερχόμενη Τετάρτη 20 Ιανουαρίου τα τρακτέρ βγαίνουν στους δρόμους  με αφορμή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αλλά και τις επερχόμενες αλλαγές στο φορολογικό.Καθοριστικής σημασίας ήταν η συνάντηση του συντονιστικού στη Θεσσαλονίκη στο Βελλίδειο την Πέμπτη.

Οι αγρότες θέτουν την κυβέρνηση προ των ευθυνών της για ασφαλιστικό, φορολογικό και κόστος παραγωγής. Είναι τα τρία «καυτά» θέματα που ενώνουν όλους τους αγρότες.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Λάρισας, Χρήστος Σιδερόπουλος η πρόσκληση προς τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους φέρει την σφραγίδα της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων, Αλιέων και Μελισσοκόμων με την υποστήριξη των ΠΕΚ, ΣΕΚ, ΠΕΝΑ και των Συντονιστικών της Λάρισας, της Θεσσαλονίκης, της Πέλλας, της Καβάλας, των Γιαννιτσών, της Λαμίας και της Βοιωτίας.

Παράλληλα δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να συναντηθούν με τον αρμόδιο υπουργό και θα δεχθούν να συναντηθούν μόνο με τον πρωθυπουργό και αυτό αφού βγουν τα τρακτέρ στους δρόμους.

Ήδη βέβαια η «Πρωτοβουλία» της Πέλλας έχει ανάψει τις μηχανές με συγκεντρώσεις, συμβολικές καταλήψεις γραφείων (ΟΓΑ), το στρατηγείο της ΠΑΣΥ ετοιμάζει κάθοδο στις εθνικές από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου , ενώ περισσότερα από 700 τρακτέρ αγροτών έχουν βγει στις πλατείες των χωριών, έπειτα από το κάλεσμα Μπούτα για γενικό ξεσηκωμό.

Τρακτέρ βρίσκονται στις πλατείες στις περιοχές: Παλαμάς, Κοσκινάς, Κυψέλη, Φύλλο, Προάστιο, Βλοχός, Μεταμόρφωση, Γεφύρια, Λεύκη, Μάρκο, Λεοντάρι, Αγ.Θεόδωροι, Μακρυχώρι, Αγ. Τριάδα, Καλογριαννά, Άμπελος, Ματαράγκα, Δασοχώρι, Μελισσοχώρι, Αγ. Παρασκευή, Κρανιά, Καρδιτσομάγουλα, Ν. Ικόνιο, Μητρόπολη, Καππαδοκικό, Καλλιφώνι, Μαγούλα, Ερμήτσι, Γραμματικό, Καρποχώρι, Ψαθοχώρα, Μαραθέα, Ορφανά, Γοργοβίτες, Ιτέα, Ανάβρα, Σέκλιζα, Ασημοχώρι και Σοφάδες.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα