“Οι αντιστασιακοί του ΕΝΦΙΑ κέρδισαν διορισμούς”

Παρά τις λαϊκίστικες προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Τσίπρα η ώρα του ΕΝΦΙΑ έφτασε πάλι για εκατομμύρια Έλληνες και ο Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτηση του στο Facebook «θυμάται» την εποχή που η «Αυγή» έδινε οδηγίες για το πως ο κόσμος δεν θα πληρώσει τον συγκεκριμένο φόρο.
Αναλυτικά η ανάρτηση του επικεφαλής του Ποταμιού είναι η εξής: “Τις μέρες που ο κ. Τσίπρας γυρνούσε από κανάλι σε κανάλι υποσχόμενος (συνήθως χωρίς κανένα αντίλογο) ότι μόλις γίνει πρωθυπουργός θα καταργήσει «τον άδικο και βάρβαρο ΕΝΦΙΑ», η εφημερίδα του συριζαϊκού λαϊκισμού, παρέδιδε μαθήματα «για να μην πληρώσουμε το κυβερνητικό χαράτσι».
«Θα κάνετε μια εξώδικη δήλωση επιφύλαξης πληρωμής του ΕΝΦΙΑ στο Δικαστικό Τμήμα της Εφορίας…» και άλλα τέτοια γελοία έγραφε «Η Αυγή» υπό τον τίτλο (ξαναγράφω) «Πώς δεν θα πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ».
Ποιο είναι το απολύτως «συριζαϊκό» της ιστορίας; Οι δύο δικηγόροι που μας καλούσαν σε αντίσταση – μέλη της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά – όταν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έγιναν κυβέρνηση, ορίστηκαν σύμβουλοι του υπουργού κ. Φλαμπουράρη! Τι υπηρεσίες πρόσφεραν και για πόσο καιρό δεν το γνωρίζω. Το 2016 πάντως ήταν στο πλευρό του κ. Δρίτσα και ως μέλη της Επιτροπής Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ αγωνίστηκαν για να μην προχωρήσει η αξιοποίηση του λιμανιού.
Μην ξαφνιαστείτε λοιπόν, αφού είναι ακόμη στις επάλξεις, τώρα που μεγαλώνει η οργή για «τον άδικο και βάρβαρο ΕΝΦΙΑ» να αρθρογραφήσουν στην εφημερίδα του συριζαϊκού λαϊκισμού αυτή την φορά με τον τίτλο «Γιατί χαίρεται και χαμογελά ο κόσμος όταν πληρώνει ΕΝΦΙΑ».
Για τους παιδικούς σταθμούς
Ερώτηση για τον αποκλεισμό άνω των 36.000 παιδιών από την πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς μέσω του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» κατέθεσε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού με επικεφαλής τον Σταύρο Θεοδωράκη προς τους Υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Σύμφωνα με τους οριστικούς πίνακες ωφελουμένων του προγράμματος, πάνω από το 30% των παιδιών που πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος θα μείνει τελικά εκτός παιδικών σταθμών. Ειδικότερα, 36.769 παιδιά σε σύνολο 121.569 παιδιών με έγκυρες αιτήσεις έμειναν εκτός του προγράμματος, δηλαδή σε ποσοστό 30,2%. Αντιθέτως, τις προηγούμενες χρονιές το ποσοστό αποκλεισμού ήταν σημαντικά χαμηλότερο: 24,2% το 2015, 17,7% το 2014 και 16,4% το 2013.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης και οι βουλευτές του Ποταμιού επισημαίνουν ότι η αύξηση του διαθέσιμου προϋπολογισμού δεν είναι ανάλογη της αύξησης του αριθμού των οικογενειών που υποβάλουν αίτηση στο πρόγραμμα, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας αλλά και της φοροεπιδρομής της κυβέρνησης στα εισοδήματα των νοικοκυριών. Όπως επισημαίνεται σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, η ΚΕΔΕ έγκαιρα είχε επισημάνει ότι το ύψος της απαιτούμενης χρηματοδότησης για την πλήρη λειτουργία του προγράμματος αλλά και τη δημιουργία νέων δομών ανέρχεται στα 250 εκ. ευρώ.
Το Ποτάμι ρωτά, αν θα υπάρξει αύξηση του προϋπολογισμού του Προγράμματος, ώστε να διασφαλιστεί η κάλυψη όλων των οικογενειών και παιδιών που πληρούν τα σχετικά κριτήρια και αν έχουν γίνει ενέργειες για την εξασφάλιση πρόσθετης χρηματοδότησης. Επιπλέον, ρωτά με ποιον τρόπο θα αποφευχθούν οι μεγάλες καθυστερήσεις στην πληρωμή των παιδικών σταθμών που παρατηρήθηκαν την προηγούμενη περίοδο καθώς και αν θα δοθεί παράταση στις εγγραφές, δεδομένου ότι ήδη έχουν αναφερθεί από αρκετούς γονείς σημαντικές δυσκολίες στην ενεργοποίηση του «voucher».
Επίθεση Φωτήλα
Τους ”συντρόφους” του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση ”βλέπει” ο βουλευτής του Ποταμιού Ιάσων Φωτήλας πίσω από την επίθεση στον Διοικητή της Τροχαίας, όπως δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό.
Σύμφωνα με τον κ. Φωτήλα: “Προφανώς είναι κάποιοι σύντροφοι του κ Κυρίτση αυτοί που διέπραξαν αυτή την αθλιότητα. Πρέπει να πέσει αυτή η κυβέρνηση, πάντα δημοκρατικά”.
Την ίδια στιγμή, σχολιάζοντας το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς, τόνισε ότι ‘κρατά μικρό καλάθι και ότι θα αποτύχει’: “Το αν τελικά θα βρεθεί λύση για τον κεντρώο νέο χώρο που θα περιλαμβάνει το Ποτάμι και άλλες δυνάμεις, αυτό είναι άσχετο με το αν θα πρέπει να μιλά με αυτούς που αύριο θα ασκήσουν εξουσία, όπως π.χ. τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το Ποτάμι δεν κάνει κάτι λάθος. Δεν έχω καταλάβει ποιος είναι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ.O στόχος είναι να αλλάξεις τα πράγματα. Κρατάω μικρό καλάθι με το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς. Θα πρέπει να ξεπεράσουμε τους κομματικούς σωλήνες. Η γνώμη μου είναι ότι θα αποτύχει”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα