«Οι απολύσεις θα γίνουν κανονικά»

Στρώνει το χαλί για τις 15.000 απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπογράμμισε πως  «μέχρι στιγμής έχουν αποχωρήσει 9.500 δημόσιοι υπάλληλοι και απομένουν -έως το τέλος του έτους- άλλες 5.500 αποχωρήσεις».

Παράλληλα θεωρεί ως αναγκαίο κακό την ύπαρξη του ΕΝΦΙΑ και παραδέχθηκε ότι είχε πολλά προβλήματα στην υλοποίησή του ενώ άσκησε και σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για τα όσα εξήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ.

«Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα για τις 15.000 απολύσεις στο δημόσιο το 2013 και το 2014 θα γίνουν ξεκαθάρισε με δηλώσεις τους στα «Παραπολιτικά 90,1» ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημείωσε πως «μέχρι στιγμής έχουν αποχωρήσει 9.500 δημόσιοι υπάλληλοι και απομένουν -έως το τέλος του έτους- άλλες 5.500 αποχωρήσεις».Την ίδια ώρα, τόνισε πως στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα έχει δοθεί μάχη να μην υπάρξει άλλος στόχος απολύσεων.

Για τον ΕΝΦΙΑ

Για τον ΕΝΦΙΑ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε: «Σε κάθε χώρα του κόσμου υπάρχει φόρος κατοχής ακίνητης περιουσίας. Το ερώτημα είναι με ποιόν τρόπο και σε ποιό ύψος. Είναι απαραίτητο να υπάρχει ένας φόρος ακίνητης περιουσίας. Δεν μπορεί να αντέξει η ελληνική οικονομία σε βάθος χρόνου να βεβαιώνονται 3 δις σε φόρους ακινήτων. Ο φόρος πρέπει να μειωθεί. Πρέπει όμως να βρεθούν ισοδύναμα.

Θεωρώ ότι από το επόμενο χρόνο θα πρέπει να γίνει σημαντική αποκλιμάκωση με προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών».

«Δεν έχει πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει»

Για τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας από την Θεσσαλονίκη όσον αφορά στο υπουργείο του, τον κατηγόρησε ότι δεν έχει πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει.

«Έχουμε προχωρήσει σε αξιολόγηση όλων των δομών. Έχουν εκδοθεί προεδρικά διατάγματα που συρρικνώνουν την διοίκηση. Υπάρχει σχέδιο για πρώτη φορά. Συρρικνώθηκαν οι δομές των υπουργείων κατά 30%».

Και συνέχισε: «Μου έκανε εντύπωση που ο κ. Τσίπρας δεν γνώριζε σε λεπτομέρεια τα ζητήματα των ελέγχων των μετατροπών των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Στηρίζει ή δεν στηρίζει αυτό τον έλεγχο; Υπήρχαν ουκ ολίγοι υπάλληλοι που μετέτρεψαν συμβάσεις χωρις να πληρούν τα κριτήρια του νόμου».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι κλείνει το μάτι στους δημοσίους υπαλλήλους και ότι θέλει να μας γυρίσει σε έναν κόσμο που έχουμε αφήσει πίσω μας. «Οποιαδήποτε επιστροφή  στις πρακτικές περασμένων ετών θα οδηγήσει σε εκτροχιασμό των δημόσιων οικονομικών», είπε.

«Αυτά που είπε ο Τσίπρας είναι ανεφάρμοστα»

Τέλος, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι τα μέτρα που εξήγγειλε δεν είναι κοστολογημένα. «Επιμένει να κοιτάει πίσω και να γυρίσει την χώρα σε μια περίοδο που λεφτά υπήρχαν, ενώ στην ουσία δεν υπήρχαν. Αν επιχειρήσει να εφαρμόσει αυτά που είπε η χώρα θα βρεθεί σε κενό αέρα. Θα έχει κοροϊδέψει το εκλογικό σώμα. Αυτά που είπε είναι ανεφάρμοστα.»

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα