«Οι βουλευτές μου εκβιάζονται από το παρακράτος»

Οι αποχωρήσεις των Χρυσούλα Γιαταγάνα και Κώστα Γιοβανόπουλου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες,   έχουν προκαλέσει την οργή του Πάνου Καμμένου, ο οποίος , σε δηλώσεις του, έκανε λόγο για πόλεμο κατά του κόμματός του ενώ άσκησε δριμεία κριτική στους αποχωρήσαντες βουλευτές.  Ο πρόεδρος των ΑΝ. ΕΛ μίλησε για εκβιασμούς βουλευτών από το παρακράτος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχει γίνει επίθεση στους μισούς βουλευτές μου μέσω του ΣΔΟΕ» ενώ   διέψευσε πλήρως τα σενάρια περί συνεργασίας με την Νέα Δημοκρατία.  Αναφερόμενος δε στους κ.κ Σαμαρά και Βενιζέλο, τόνισε πως «δεν θα γίνω πατερίτσα, αυτών που δολοφόνησαν την Ελλάδα».

Ο κ. Καμμένος ερωτηθείς αρχικά   για τις αποχωρήσεις της κ. Γιαταγάνα, του κ. Γιοβανόπουλου και του κ Νταβρή από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, έκανε λόγο για πόλεμο κατά του κόμματος του.   Όπως υποστήριξε, «ο πρώην βουλευτής του κόμματος Γιώργος Νταβρής λειτουργούσε από την αρχή ως άνθρωπος του Σαμαρά μέσα στους Ανεξάρτητους Έλληνες και προσπαθούσε να συνδεθεί με κάποιους ανθρώπους και να τους χειραγωγήσει, μεταξύ των οποίων ο κ. Γιοβανόπουλος και η κ. Γιαταγάνα.

«Όποιος αντέχει μένει στο πλοίο, όποιος δεν αντέχει εγκαταλείπει» είπε     μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Ο κ. Καμμένος εκτίμησε πάντως ότι οι δύο βουλευτές – Γιοβανόπουλος και Γιαταγάνα- που ανεξαρτητοποιήθηκαν την Τετάρτη, δεν είχαν από την αρχή την πρόθεση να προδώσουν και αποστατήσουν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

«Το παρακράτος εκβιάζει τους βουλευτές»

Συμπληρώνοντας είπε τα ακόλουθα: «Ξέρετε ότι την πλειοψηφία των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων οι παρακρατικοί της κυβέρνησης πιέζουν με το ΣΔΟΕ. Το ΣΔΟΕ στον Χαϊκάλη, το ΣΔΟΕ στον Καπερνάρο, το ΣΔΟΕ στην Χρυσοβελώνη, σε εμένα έχει έρθει σε όλη την οικογένειά μου. Το ΣΔΟΕ Λαμίας ψάχνει την πεθερά μου αν πριν από 15 χρόνια έκανε τρία δωμάτια στην Ικαρία. Τον πατέρα μου έχουν βγάλει 7 απαλλακτικές. Τον κ. Γιοβανόπουλο μπουκάραν στο ξενοδοχείο του πεθερού του και απ’ ότι μου είπε εκείνος ήταν στα όρια να του το πάρουν. Το καταλαβαίνετε ότι το παρακράτος εκβιάζει και τους βουλευτές. Δεν ξέρω αν εκβιάστηκε ο κ. Γιοβανόπουλος ή η κ. Γιαταγάνα αλλά αν εκβιάστηκαν να βγουν να το πουν».

«Ούτε νεκρός»

Ο Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου , ξεκαθαρίζοντας για μια ακόμη φορά πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί μαζί τους «ούτε νεκρός».«Όσο είμαι στους Ανεξάρτητους Έλληνες, όσο είμαι ζωντανός οι ΑΝΕΛ δεν θα γίνουν πατερίτσα αυτών που δολοφόνησαν την Ελλάδα», είπε, σχολιάζοντας (και) τα δημοσιεύματα που «φωτογραφίζουν» βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων που προτίθεται να ανεξαρτητοποιηθεί είπε, μεταξύ άλλων: «και 15 βουλευτές να φύγουν, οι ΑΝΕΛ δεν αλλάξουν την ιδρυτική τους διακήρυξη, δεν θα γονατίσουν» υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Για σύμπραξη με ΣΥΡΙΖΑ

Στην ερώτηση αν οι ΑΝΕΛ θα συνεργαστούν μετεκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καμμένος τόνισε πως ακόμα και σε περίπτωση συνεργασίας, το κόμμα του δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω σε ότι αφορά τα εθνικά θέματα.

Αναφερόμενος στο «Ποτάμι», άφησε αιχμές κατά του «μιντιακού συστήματος» υποστηρίζοντας πως ήδη το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, μέσα σε λίγες εβδομάδες,    έχει πολύ μεγαλύτερη προβολή στα Μέσα απ’ ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μέσα σε 2,5 χρόνια.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα