Οι ελπίδες τους πάνω στον Γκαλέτι!

Υπό ομηρία βρίσκεται η ΠΑΕ Ολυμπιακός, καθώς προσπαθεί να κάνει μεταγραφικό προγραμματισμό, την ώρα που πρέπει να μένει ατσαλάκωτη στις πιέσεις της UEFA και της FIFA προς την ελληνική ποδοσφαιρική κοινότητα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι μάνατζερ ανά τον κόσμο, αλλά και οι ίδιοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, να τοποθετούν σε δεύτερη και τρίτη μοίρα τις ελληνικές προτάσεις που έχουν στα χέρια τους. Στην περίπτωση του Γκουΐντο Καρίγιο, όμως, ο Ολυμπιακός έχει έναν άσσο στο μανίκι του, τον Λουτσιάνο Γκαλέτι.

Ο Αργεντινός πρώην άσος του Ολυμπιακού «λύνει και δένει» στην Εστουδιάντες και στην πραγματικότητα περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να κάνει την πρώτη του δουλειά από την πατρίδα του, να βρει δηλαδή ένα αστέρι και να το φέρει στην Ευρώπη. Και ο Καρίγιο φαίνεται να είναι αυτό το αστέρι. Ο 24χρονος φορ έχει σκοράρει 36 φορές στα 127 ματς του με την Εστουδιάντες, αλλά η εικόνα του στο γήπεδο είναι καλύτερη από τα στατιστικά του που κρύβουν κάποιες αλήθειες. Όπως για παράδειγμα ότι τα 29 γκολ τα έχει σημειώσει στα τελευταία 71 ματς από το 2013 και έπειτα, καθώς σε πιο μικρή ηλικία έπαιζε λιγότερο (7 γκολ σε 57 παιχνίδια σε λίγα 90λεπτα). Και ένα στοιχείο που επίσης έχει ενδιαφέρον είναι η ευχέρειά του στο σκοράρισμα στο Κόπα Λιμπερταδόρες (οκτώ γκολ σε δώδεκα ματς).

Πέραν του ότι η Ελλάδα είναι στραπατσαρισμένη ποδοσφαιρικά, ο Ολυμπιακός έχει να αντιμετωπίσει και το σκόπελο των 4.000.000 ευρώ που ζητά ακατέβατα η Εστουδιάντες και το έντονο ενδιαφέρον της Μπενφίκα!

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα