Οι τζιχαντιστές ανατίναξαν αρχαίο ναό στην Παλμύρα της Συρίας

Συνεχίζεται η καταστροφή μνημείων αμύθητης πολιτιστικής κληρονομιάς στη Παλμύρα της Συρίας από τους τζιχαντιστές, οι οποίοι προχώρησαν και στην ανατίναξη του αρχαίου ναού του Βάαλ-Δία.

Το Ισλαμικό Κράτος έβαλε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών στον ιστορικό ναό και τον ανατίναξαν, καταστρέφοντας το κτίριο σε μεγάλο βαθμό είπε ο διευθυντής Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Συρίας Μααμούν Αμπντουλκαρίμ. Ο ναός χτίστηκε στο πρώτο μισό του 1ου αιώνα Μ.Χ. Υπενθυμίζουμε πως μερικές μέρες πριν οι μαχητές του Χαλιφάτου είχαν αποκεφαλίσει τον Χάλεντ Άσαντ, επιφανή αρχαιολόγο και στη συνέχεια κρέμασαν το σώμα του από έναν κίονα στην κεντρική πλατεία του ιστορικού χώρου.

Πριν την κατάληψη της πόλης από το Ισλαμικό Κράτος, Σύροι αξιωματούχοι εκκένωσαν την περιοχή από τους περισσότερους κατοίκους και μετέφεραν εκατοντάδες αρχαία αγάλματα σε ασφαλείς περιοχές για να αποτρέψουν τη ληστεία, πώληση ή καταστροφή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Παλμύρα θεωρείται Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO και περιέχει πολλά ερείπια μεγάλων ρωμαϊκών κτιρίων στον εκτεταμένο αρχαιολογικό της χώρο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα