«Οι υπουργοί δεν μπορούν να κάνουν συνδικαλισμό»

Σαφέστατες αιχμές για υπουργούς της κυβέρνησης, στην οποία έχει διαπιστώσει έλλειψη ομοιογένειας σε ό,τι αφορά τη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα, άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος και κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να παρέμβει.

«Ο πρωθυπουργός πρέπει να μιλήσει με τους υπουργούς του. Οι υπουργοί δεν μπορούν να κάνουν συνδικαλισμό, δεν γίνεται να μην έχουμε συγκεκριμένη στρατηγική. Δεν είμαστε ομογενοποιημένοι σε αυτό το εγχείρημα», τόνισε στον ΣΚΑΪ, ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ πολιτικός.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για fast track αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων που έχω αποστείλει στους συναρμόδιους υπουργούς. Πιστεύω ότι θα γίνει αποδεκτό. Δεν μπορεί ο δήμος Ρόδου να έχει τρεις χιλιάδες υπαλλήλους και ο δήμος Κάσου έναν».

Ο Γρηγοράκος αναφέρθηκε και στο θέμα της κινητικότητας στον τομέα της υγείας, υπογραμμίζοντας: «Υπάρχει φοβερή αντίσταση συμφερόντων. Όμως, όλα τα υπεσχημένα που έχει υπογράψει η κυβέρνηση, πρέπει οπωσδήποτε να τα τηρήσει».

Σε άλλο σημείο, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών εκτίμησε ότι η χώρα πηγαίνει σε μοντέλο διακυβέρνησης με κυβερνήσεις συνεργασίας, ενώ εξαπέλυσε βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Είμαστε σε μια εποχή που δεν πρέπει να κάνουμε συγκρίσεις με το παρελθόν. Η Ελλάδα που έρχεται είναι διαφορετική από την Ελλάδα του ‘90 και το 2000. Το μοντέλο διακυβέρνησης με τις πελατειακές σχέσεις μας έφερε σε χρεοκοπία, αυτό θέλουν να ξαναφέρουν στο ΣΥΡΙΖΑ;».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα