“Οι ψευτοπαλληκαρισμοί του Τσίπρα”

Με μία σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, έκανε λόγο για ‘ψευτοπαλληκαρισμούς ’του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του, που έχουν κοστίσει ακριβά στην Ελλάδα και τους πολίτες της.
«Το πρόγραμμα που έχει υπογράψει δεν βγαίνει, το ομολογούν και οι υπουργοί του. Η Κυβέρνηση δεν έχει την δύναμη και την αξιοπιστία να διεκδικήσει, να επιταχύνει, να διαπραγματευτεί λύσεις ούτε για το χρέος, ούτε για τα πλεονάσματα», είπε, σημειώνοντας πως την ίδια στιγμή το ΔΝΤ μιλάει για τέταρτο μνημόνιο με αιχμές και πάλι το ασφαλιστικό, το αφορολόγητο και τα εργασιακά. «Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφαλή έξοδο της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια, την ανάπτυξη και την πορεία της χώρας μέσα στη ζώνη του ευρώ», είπε, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι «πέταξε στα σκουπίδια» την απόφαση του 2012 για αναδιάρθρωση και μαζί και την επιστροφή των κερδών από τα Ελληνικά ομόλογα, ύψους 6 δισ., χαρίζοντάς τα στους Ευρωπαίους Τραπεζίτες. «Είναι ζήτημα ηθικής τάξης να διεκδικήσουμε αυτά τα χρήματα και θα το κάνουμε. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να βγάζει κέρδος από τις θυσίες του Ελληνικού λαού», είπε η κ. Γεννηματά.
Απαντώντας στα όσα είπε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ περί δεύτερης αξιολόγησης που θα κλείσει στην ώρα της και θα είναι λιγότερο δύσκολη από την πρώτη, ενώ ταυτόχρονα θα κλείσουν και τα μέτρα για την απομείωση του χρέους, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον κατηγόρησε ότι προσπαθεί για άλλη μία φορά να δημιουργήσει εντυπώσεις χωρίς πραγματικό περιεχόμενο. Θύμισε εξάλλου ότι είναι ο ίδιος που έχει δεσμευτεί με την υπογραφή του ότι οι ρυθμίσεις για το χρέος θα ισχύσουν μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, δηλαδή μετά το 2018 και πάντως μετά τις γερμανικές εκλογές.
Για το μεταναστευτικό
Η κ. Γεννηματά κατά την επίσκεψη της στην Χίο πήγε και στο hot spot ΒΙΑΛ όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Σε δηλώσεις της κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικανότητα και αναξιοπιστία, με αποτέλεσμα όπως είπε η Χίος και τα άλλα νησιά να έχουν μετατραπεί σε «αποθήκες ψυχών και οι νησιώτες μας δεσμοφύλακες».
«Κανένας πρόσφυγας και μετανάστης δεν έχει λόγο να παραμένει στα νησιά, μετά την ολοκλήρωση της ταυτοποίησης. Κανένας μάλιστα που δεν μπορεί γρήγορα να επιστραφεί πίσω στην Τουρκία», σημείωσε και προσέθεσε: «Η διαχείριση τους σύμφωνα με την συμφωνία, μπορεί να γίνει όχι μόνο από οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας, αλλά από οποιοδήποτε άλλο κράτος- μέλος. Αυτό λοιπόν πρέπει να γίνει ξεκάθαρο, γιατί μέχρι αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση υλοποιεί την συμφωνία τόσο, ώστε να περιορίζει τις ροές προς την υπόλοιπη Ευρώπη. Έχει καταντήσει ο κ. Τσίπρας ο πιο πρόθυμος πρωθυπουργός στα κελεύσματα της κ. Μέρκελ. Όμως εδώ οι Έλληνες υποφέρουν, είναι σε απόγνωση και μαζί τους και οι πρόσφυγες».
Η κ. Γεννηματά προανήγγειλε ότι την επόμενη εβδομάδα το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει πρωτοβουλία σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου οι προτάσεις του κόμματος για το προσφυγικό «να γίνουν αποδεκτές και να υλοποιηθούν», ενώ ανέφερε ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα στήριξης των νησιών.
Ο Βενιζέλος
Νέα παρέμβαση έκανε μέσω ραδιοφωνικής εκπομπής ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως προσπαθεί να προκαταλάβει την απόφαση του ΣτΕ, προσθέτοντας πως «οι αντισυνταγματικότητες του νόμου Παππά είναι κραυγαλέες. «Με την τροπολογία και την απόσυρσή της προσέβαλαν το ΣτΕ γιατί όλα αυτά συμβαίνουν ενώ διεξάγεται η διάσκεψη ενώ κακώς έχουν αφαιρεθεί από το ΕΣΡ οι αρμοδιότητες» προσέθεσε ο κ. Βενιζέλος.
«Ό,τι και να κάνει ο κ. Τσίπρας θα κριθεί δικαστικά» η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, συνέχισε «η ψήφος του ελληνικού λαού μπορεί να κάνει τον Τσίπρα πρωθυπουργό αλλά αρμόδιο και γνώστη του Συντάγματος δεν μπορεί να τον κάνει».
Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι «δεν θεραπεύεται συνταγματικά ο περιορισμός των αδειών σε 4» και προειδοποίησε την κυβέρνηση: «Αν νομίζουν ότι κερδίζουν εκλογές φιμώνοντας την πολυφωνία, κάνουν λάθος. Μπορούσαν να διαθέσουν 8 άδειες με λογικό τίμημα και διαφάνεια» είπε χαρακτηριστικά και προέβλεψε ότι θα υπάρξει «πολιτικό αδιέξοδο αν εφαρμόσουν όσα λένε» .
Αναφερόμενος ο κ. Βενιζέλος στο θέμα του χρέους χαρακτήρισε «επικοινωνιακή απάτη» τα όσα λέει ο κ. Τσίπρας γιατί, όπως υποστήριξε, κάποια πράγματα είχαν προ-συμφωνηθεί (για ελάφρυνση του χρέους, πριν έρθει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ). Τον κατηγόρησε, επίσης, ότι λέει ψέματα και έχει υπογράψει για συνθήκες 4ουμνημονίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα