Οι 10+10 κορυφαίοι σκόρερ και τα μεταγραφικά σενάρια

Τι είναι το ποδόσφαιρο; Γκολ. Αυτό είναι. Το «ψήσιμο» με την εναλλαγή της μπάλας, η συνεργασία έντεκα ποδοσφαιριστών, η αντίσταση των αντιπάλων… Όλα, τα πάντα, για να καταλήξει η «στρογγυλή θεά» στο «πλεκτό». Δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη λατρεύουν τον «βασιλιά των σπορ», ακριβώς γιατί τους… ψήνει σαν την γκόμενα ή τον γκόμενο που έχουν καψουρευτεί και δεν τους… κάθεται εύκολα. Όλο το σύστημα, η τακτική, η προετοιμασία, γίνεται για να… πέσει το κάστρο. Να τιναχτεί το δίχτυ και να τρελαθεί η εξέδρα.

 

Όποιος ποδοσφαιριστής διαθέτει το χάρισμα να σκοράρει, παίρνει όλο το χρήμα. Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο, Λουίς Σουάρες, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και πολλοί ακόμα, δεν θα ήταν παρά… κάποιοι παίκτες ανάμεσα στους πολλούς, αν δεν διέθεταν το ταλέντο του γητευτή της μπάλας. Αν δεν γνώριζαν χίλιους τρόπους να στείλουν την μπάλα στο «πλεκτό». Η τρέχουσα περίοδος ανέδειξε πολλά νέα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ένας… μέχρι πρότινος «δικός μας». Ανάμεσα στους 20 πρώτους σκόρερ στην Ευρώπη, φιγουράρει το όνομα του Λούκας Πέρεθ, ο οποίος έγινε ολόκληρο σίριαλ το καλοκαίρι για να μετακομίσει από τον ΠΑΟΚ στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, στην οποία έτσι κι αλλιώς αγωνιζόταν ως δανεικός. Με αφορμή την περίπτωση του Ισπανού, ο οποίος είναι πιθανό να πάρει μεγάλη μεταγραφή στην Άρσεναλ, η «Α» παρουσιάζει τους 10+10 πρώτους σκόρερ των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και τα σενάρια που τους συνοδεύουν, τα οποία δεν είναι ούτε λίγα, ούτε… φθηνά!

 

1)Πιέρ Εμερίκ Ομπομεγιάνγκ, Μπορούσια Ντόρτμουντ, 18 γκολ

Συνολικά το άτομο έχει σημειώσει 27 γκολ την τρέχουσα περίοδο. Στην Μπουντεσλίγκα, όμως, έχει πετύχει… μόλις 18 και είναι ο ηγέτης της ομάδας του Βεστφάλεν. Για πόσο ακόμα θα φοράει τα «κιτρινόμαυρα» δεν είμαστε σε θέση να σας πούμε, διότι έχει μπει στο στόχαστρο των μεγάλων του αγγλικού ποδοσφαίρου, όπως λόγου χάρη της Τσέλσι και της Άρσεναλ, οι οποίες είναι διατεθειμένες να προσφέρουν περισσότερα από 60 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του.

 

2)Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Μπάγερν Μονάχου, 15 γκολ

Ο Πολωνός στράικερ έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ σε προσωπικό επίπεδο. Η Μπάγερν τον πήρε τσάμπα από την Μπορούσια και όχι μόνο βγήκε κερδισμένη, αλλά το… τερμάτισε, καθώς σε 46 ματς έχει σημειώσει 32 γκολ. Ο «Λέβα» βρίσκεται στο στόχαστρο των Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Παρί Σεν Ζερμέν, οι οποίες αποτιμούν με 70-80 εκατ. ευρώ τον διεθνή Πολωνό.

 

3)Τζέιμι Βάρντι, Λέστερ, 15 γκολ

Ο Άγγλος φορ είναι η αποκάλυψη της… αποκάλυψης του αγγλικού πρωταθλήματος Λέστερ, του προπονητή-αποκάλυψη Κλαούντιο Ρανιέρι! Πολύπλοκο έτσι; Όπως και να έχει, για τον Βάρντι ενδιαφέρον Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι, ενώ η τιμή του ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ.

 

4)Νεϊμάρ, Μπαρτσελόνα, 14 γκολ

Ελλείψει Μέσι λόγω τραυματισμού, ανέλαβε ο αρχηγός της Βραζιλίας. Και τα κατάφερε μία χαρά. Η τιμή του Νεϊμάρ; Απροσδιόριστη. Ίσως και πάνω από 100 εκατ. Ίσως να μην πληρώνεται. Τον θέλουν πάντως Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι.

 

5)Γκονζάλο Ιγκουαΐν, Νάπολι, 14 γκολ

Ο Αργεντινός είναι σταθερή αξία στα γκολ. Αν και μεγάλος σκόρερ, είναι αθόρυβος. Εντούτοις, ενδιαφέρει την Τσέλσι, η οποία προσπαθεί να τον πείσει εδώ και μήνες, αλλά ο ίδιος «κλοτσάει». Η τιμή του ξεπερνά τα 40 εκατ.

 

6)Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Παρί Σεν Ζερμέν, 14 γκολ

Ο Σουηδός «θεός» της μπάλας. Μόνιμα πρώτος σκόρερ στη Γαλλία, υπερεργαλείο, μία ομάδα μόνος του. Το καλοκαίρι μένει ελεύθερος, ενώ ακούγεται ότι παίρνει μεταγραφή στην Τσέλσι. Ίσως τον δούμε τελικά στην Αμερική…

 

7)Τόμας Μίλερ, Μπάγερν Μονάχου, 13 γκολ

Σπουδαίος επιθετικός, ηγέτης, σκοράρει κατά… ριπάς και στα δύσκολα. Επεχείρησε να τον πάρει στη Γιουνάιτεντ ο Φαν Γκάαλ, αλλά έφαγε… πόρτα, παρά τα 100 εκατ. που πρότεινε.

 

8)Λουίς Σουάρες, Μπαρτσελόνα, 13 γκολ

Ο Ουρουγουανός επιθετικός είναι από τους λίγους που δεν απασχολεί το μεταγραφικό παζάρι, καθώς δεν έχει κλείσει χρόνο στους Καταλανούς και «ζωγραφίζει». Η τιμή του, βέβαια, είναι αμύθητη…

 

9)Ρομέου Λουκάκου, Έβερτον, 12 γκολ

Έφυγε από την Τσέλσι και βρήκε την… υγειά του στην Έβερτον. Ο Βέλγος επιθετικός απασχολεί τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι, αλλά και τη Ρεάλ, ενώ η τιμή του ξεπερνά τα 50 εκατ.

 

10)Ιμανόλ Αγκιρέτσε, Ρεάλ Σοσιεδάδ, 12 γκολ

Ο 28χρονος επιθετικός απασχολεί ήδη την Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και την Μπαρτσελόνα, ενώ η ρήτρα του συμβολαίου του είναι 20 εκατ.

 

11)Ριάντ Μαχρέζ, Λέστερ, 11 γκολ

Μία ακόμη αποκάλυψη, που συνεισφέρει στα μέγιστα στην πορεία της αγγλικής ομάδας. Για τον Μαχρέζ ενδιαφέρεται η Μπαρτσελόνα, αλλά και η Τσέλσι, ενώ η τιμή του έχει ξεπεράσει τα 30 εκατ.

 

12)Μισί Ματσουαγί, Μαρσέιγ, 11 γκολ

Ο 22χρονος άσος είναι η φετινή αποκάλυψη των Μασσαλών. Τον θέλουν οι Τότεναμ, Άρσεναλ, Τσέλσι και Νιούκαστλ. Η τιμή του είναι πάνω από 20 εκατ.

 

13)Μπέντζαμιν Μουκάντζο, Λοριάν, 11 γκολ

Ο Καμερουνέζος απασχολεί τις Λιόν και Χέρτα Βερολίνου, ενώ η τιμή του κυμαίνεται στα 7-8 εκατομμύρια, με αυξητικές όμως τάσεις.

 

14)Λούκας Πέρεθ, Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, 11 γκολ

Ο μέχρι πρότινος μέσος του ΠΑΟΚ  βγάζει… μάτια στη La Liga και ήδη ακούγεται πως θα κλείσει στην Άρσεναλ, η οποία θα καλύψει τη ρήτρα των 19 εκατ. που προβλέπεται στο συμβόλαιό του.

 

15)Οντιόν Ιγκαλό, Γουότφορντ, 10 γκολ

Η τιμή του εκτοξεύθηκε στα 10 εκατ. και συνεχίζει με ανοδικές τάσεις. Υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετές αγγλικές ομάδες.

 

16)Έντερ, Σαμπντόρια, 10 γκολ

Ο Ιταλοβραζιλιάνος είναι έτοιμος να μετακομίσει στην Premier League και στη Νόριτς, ενώ η τιμή του ξεπερνά τα 10 εκατ.

 

17)Κριστιάνο Ρονάλντο, Ρεάλ Μαδρίτης, 10 γκολ

Δεν χρειάζεται συστάσεις. Για το καλοκαίρι ωστόσο, ακούγεται ότι θα φύγει από τη Μαδρίτη με προορισμό τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή την Παρί Σεν Ζερμέν, έναντι… 200, ίσως και παραπάνω, εκατομμυρίων.

 

18)Χαβιέρ Ερνάντες Τσιτσαρίτο, Μπάγερ Λεβερκούζεν, 10 γκολ

Βρήκε τον προορισμό του στη Γερμανία και δίνει τις απαντήσεις του στον Φαν Γκάαλ, που τον έδιωξε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η τιμή του ξεπερνά τα 40 εκατ.

 

19)Αρίτζ Αντουρίθ, Αθλέτικ Μπιλμπάο, 10 γκολ

Η μεγάλη ηλικία του δεν τον εμποδίζει να σκοράρει. Πιστός στην Μπιλμπάο, πιθανότατα θα κλείσει την καριέρα του στην ομάδα του Βαλβέρδε.

 

20)Έντινσον Καβάνι, Παρί Σεν Ζερμέν, 10 γκολ

Ο Ουρουγουανός ψάχνεται να φύγει και ακούγεται έντονα ότι θα πάει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η τιμή του αγγίζει τα 60 εκατ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα