Ομαδάρα χωρίς… βαρύ πυροβολικό

Την πιο μαχητική, ενθουσιώδη, προσηλωμένη και διψασμένη ομάδα του πρωταθλήματος διαθέτει η ΑΕΚ, αλλά χωρίς σέντερ φορ τα πράγματα είναι δύσκολα! Το δείγμα γραφής με τον Πλατανιά ήταν εξαιρετικό, αλλά τόσο εύκολο αντίπαλο στα υπόλοιπα 29 ματς του μαραθωνίου δεν θα βρει η ΑΕΚ!

Αυτό που έκανε ο Γκάλο, το να ξεκινήσει πίσω από τη σέντρα, να φτάσει στο ύψος της αντίπαλης περιοχής και να σουτάρει με όλη του την άνεση δεν θα είναι εύκολο να ξανασυμβεί, τώρα που όλοι είδαν τις ικανότητες του εξαιρετικού δεξιού οπισθοφύλακα. Ωστόσο, αυτή η ανεξάντλητη δυνατότητα που έχει η ΑΕΚ να δημιουργεί από τα χαφ φάσεις με όλους τους παίκτες της, ακόμη και με  τους δύο με τις πιο ανασταλτικές αρμοδιότητες, δεν μπορεί να αναχαιτιστεί εύκολα, όσο διαβασμένος κι αν είναι ο αντίπαλος. Διότι πέραν του ότι Σιμόες και Γιόχανσον διαθέτουν αντάξιο εφεδρικό δίδυμο (Ανάκογλου, Κορδέρο), υπάρχει μία πεντάδα στα χαφ που μπορεί να κάνει τα πάντα (Πλατέλλας, Μπαρμπόσα, Μάνταλος, Μπουονανότε, Βάργκας).

Αυτό, λοιπόν, που πρέπει με κάθε τρόπο να κάνει η διοίκηση λίγες μέρες πριν από τις μεταγραφές είναι να μην αφήσει αυτή τη δημιουργική ομάδα χωρίς εκτελεστή. Διότι Βάργκας και Αραβίδης σκόραραν το Σάββατο το βράδυ, αλλά κάποια πράγματα είναι αδιαμφισβήτητα.

Το πρώτο είναι ότι ο Κρισάντους δεν πείθει τον Δέλλα πως μπορεί να αποτελέσει τον σέντερ-φορ «κολώνα» για μία ομάδα πρωταθλητισμού. Το δεύτερο ότι Βάργκας και Μπουονανότε όσο παικταράδες κι αν είναι, πρόκειται για ποδοσφαιριστές που στο αίμα τους έχουν τη δημιουργία και όχι την εκτέλεση. Το τρίτο, πως ο Αραβίδης δεν μπορεί να σηκώσει όλο το βάρος της επίθεσης, ιδίως από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο Τζιμπούρ! Και τέλος, Μπαρμπόσα και Πλατέλλας δεν είναι παίκτες που σκοράρουν αφειδώς.

Πρέπει, πάντως, να σημειωθεί πως μεταγραφή θα γίνει μόνο αν βρεθεί ένας ποδοσφαιριστής που να μπορεί να κάνει τη διαφορά. Διαφορετικά, θα πρέπει ο κόσμος να αποδεχθεί πως σέντερ φορ θα είναι σχεδόν σε κάθε ματς ο Αραβίδης με εφεδρεία (μέχρι να γίνει καλά ο Τζιμπούρ) τον Κρισάντους.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα