Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Την βεβαιότητα του ότι η οικονομία ανακάμπτει, την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και την επικέντρωση των προσπαθειών της κυβέρνησής του στον στόχο της οριστική εξόδου της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια, τον Αύγουστο του 2018, θα προτάξει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στα  εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ.

Στον απόηχο της επίσκεψης του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ο κ. Τσίπρας αναμένεται να κινηθεί στην ομιλία του στους παρακάτω άξονες:

Στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, με σεβασμό και όχι συντριβή της εργασίας.

Προτεραιότητα στους νέους και την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, με μείωση της ανεργίας και ανακοπή του ρεύματος φυγής νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.

Στήριξη των νέων επιχειρηματιών και των νεοφυών επιχειρήσεων.

Ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, μέσα από τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία και την Παιδεία και την προώθηση ρυθμίσεων που προστατεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται επίσης να επαναλάβει ότι η κυβέρνησή του βλέπει με άλλη ματιά την Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας με αναφορές στα έργα που έχουν προωθηθεί το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία, όπως: η παραχώρηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, οι εργασίες στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, η αποϊδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ, οι σήραγγες των Τεμπών, το μετρό κ.α.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα