Ονειρεύεται ρούβλια ο Λαφαζάνης

Την ημέρα που η χώρα χρεοκόπησε, καθώς δεν πλήρωσε το ΔΝΤ, εις εκ των κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης Τσίπρα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δορυφορικό δίκτυο «Russia 24» έδειξε με τον πλέον προφανή τρόπο, ότι στόχος του είναι η επιστροφή στη δραχμή.
«Εάν η κοινωνία μας πει το δικό της σαφές “όχι” σε αυτόν τον εκβιασμό, αλλά η Ευρώπη δεν αλλάξει τη στάση της και δεν επανεκκινήσει τη χρηματοδότηση, διαθέτουμε “σχέδιο Β”. Γι’ αυτό και η απουσία χρημάτων από την ΕΕ δεν είναι το τέλος του κόσμου. Υπάρχουν και άλλες πηγές», δήλωσε μεταξύ άλλων.
Φυσικά ο Λαφαζάνης δεν είπε κουβέντα για την κατάντια να βλέπεις τις ατελείωτες ουρές στις τράπεζες από τους συνταξιούχους για να πάρουν 120 ευρώ και με αυτά να την βγάλουν για ένα μήνα.
Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το «σχέδιο Β» είπε ότι «προς το παρόν είναι νωρίς για να αποκαλυφθούν όλες οι λεπτομέρειες του “σχεδίου Β”, “διότι όλα τα δεδομένα αλλάζουν τόσο γρήγορα τις τελευταίες ημέρες και προς το παρόν ελπίζουμε στη σωφροσύνη των ευρωπαϊκών θεσμών».
Κι εκεί έριξε την βόμβα ο Λαφαζάνης. «Σε ό,τι αφορά τις αιτήσεις βοήθειας, προς το παρόν επισήμως δεν απευθυνθήκαμε σε κανέναν ζητώντας βοήθεια, αλλά κάθε χείρα βοηθείας τώρα δεν θα ήταν περιττή, πρωτίστως από τη Ρωσία. Αυτό θα ήταν για μας μεγάλη υποστήριξη».
Βέβαια οι ονειρώξεις του Λαφαζάνη για τα ρούβλια σκαλώνουν σε κάτι πολύ σημαντικό. Ότι η Ρωσία πρωτίστως ενδιαφέρεται να μην χάσει τα deal της με την Ε.Ε., ενώ η ρωσική οικονομία είναι σε άθλια κατάσταση και δανείζεται από τις αγορές με επιτόκιο πιστωτικής κάρτας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα